Skip to content

Menu

Архивы

  • Апрель 2025
  • Март 2025
  • Февраль 2025
  • Январь 2025
  • Декабрь 2024
  • Ноябрь 2024
  • Май 2024

Calendar

Апрель 2025
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
« Мар    

Рубрики

  • Дім і побут
  • Здоров'я
  • Кулінарні рецепти
  • Мода і стиль
  • Рецепти
  • Різне
  • Харчування

Copyright Київські розваги 2025 | Theme by ThemeinProgress | Proudly powered by WordPress

Київські розваги
Written by admin on 19.03.2025

Тісто на молоці для пиріжків

Кулінарні рецепти Article

Тісто на молоці для пиріжків

Тісто на молоці для пиріжків — це основа для смачної випічки, яку можна легко приготувати в домашніх умовах. Завдяки молоку тісто набуває ніжної текстури та приємного смаку. Пропонуємо вам 10 варіантів приготування тіста. Тут ви знайдете як правильно зробити тісто для смажених пиріжків, для печених, із сухими дріжджами, на кислому молоці, бездріжджове тісто і як приготувати в хлібопічці.

Читать далееЖуравлина в цукровій пудрі приготування в домашніх умовах

Пишне тісто на молоці для пиріжків смажених на сковороді

Для приготування цього тіста потрібні дуже прості інгредієнти, але з них вийдуть пишні та м’які пиріжки, в які можна додати будь-яку начинку на ваш смак.

Читать далееІндичка з овочами в казані, тушкована із зеленим горошком

Тісто на молоці для пиріжків

Інгредієнти

  • Молоко коров’яче 1 ст.
  • Свіжі дріжджі 25 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Борошно пшеничне 450 гр.
  • Сіль ¼ ч.л.
  • Цукор-пісок 1 ч л.л.
  • Олія рослинна 1 ст.л.

Приготування

  1. Як приготувати тісто на молоці для пиріжків? Борошно просіваємо через сито у велику миску. Це робиться, щоб воно збагатилося киснем, і наші пиріжки вийшли пишними та повітряними

    Читать далееТірамісу в домашніх умовах рецепт із фото

    Як приготувати тісто на молоці для пиріжків? Борошно просіюємо через сито у велику миску. Це робиться, щоб воно збагатилося киснем, і наші пиріжки вийшли пишними та повітряними.

  2. Приступаємо до замішування опари. Підігріваємо молоко. Головне його не перегріти, тоді дріжджі не дадуть свого ефекту. До молока додаємо цукор і дріжджі. Далі додаємо близько 200 гр. просіяного борошна і ретельно все перемішуємо, щоб не було грудочок. Накриваємо опару рушником і ставимо недалеко від плити. Залишаємо її на годину, поки вона не підніметься в 2 рази

    Читать далееСалат заманіха з помідорів і перцю - зимова закуска зі списку маст-хев

    Приступаємо до замішування опари. Підігріваємо молоко. Головне його не перегріти, тоді дріжджі не дадуть свого ефекту. До молока додаємо цукор і дріжджі. Далі додаємо близько 200 гр. просіяного борошна і ретельно все перемішуємо, щоб не було грудочок. Накриваємо опару рушником і ставимо недалеко від плити. Залишаємо його на годину, поки воно не підніметься в 2 рази.

  3. Переміщаємо опару в посудину, в якій будемо замішувати тісто. Додаємо сіль, соняшникову олію та розбиваємо 1 яйце

    Читать далееПиріжки із сайрою та капустою в духовці

    Переміщаємо опару в ємність, у якій будемо замішувати тісто. Додаємо сіль, соняшникову олію та розбиваємо 1 яйце.

  4. Починаємо замішувати тісто, поступово додаючи до нього просіяне борошно

    Читать далееЯк приготувати бефстроганов із яловичини зі сметаною

    Починаємо замішувати тісто, поступово додаючи до нього просіяне борошно.

  5. Ретельно обминаємо і вимішуємо тісто, щоб воно не прилипало до рук і до ємності

    Читать далееЧим відрізняються кекси, мафіни та капкейки

    Ретельно обминаємо і вимішуємо тісто, щоб воно не прилипало до рук і до ємності.

  6. Тепер робимо з тіста кулю і накриваємо ємність зверху рушником. Залишаємо на 2 години, щоб воно піднялося

    Читать далееЛимонад із медом і лимоном

    Тепер робимо з тіста кулю і накриваємо ємність зверху рушником. Залишаємо на 2 години, щоб воно піднялося.

  7. Через 2 години має вийти пишне і високе тісто

    Читать далееСкільки соку можна вичавити з 1 кг яблук

    Через 2 години має вийти пишне і високе тісто.

  8. Можна приступати до приготування пиріжків. Ділимо тісто на частини і додаємо будь-яку начинку

    Читать далееРожевий лимонад із каркаде

    Можна приступати до приготування пиріжків. Ділимо тісто на частини та додаємо будь-яку начинку.

  9. Обсмажуємо пиріжки на рослинній олії до золотисто-рум'яного кольору. Смачного!

    Читать далееЧи можна заморожувати макарони

    Обсмажуємо пиріжки на рослинній олії до золотисто-рум’яного кольору. Смачного!

Тісто на молоці з сухими дріжджами для пиріжків у духовці

Тісто на сухих дріжджах готується швидко і просто. А запечені в духовці пиріжки виходять рум’яними, повітряними і дуже смачними.

Читать далееКурка з макаронами та сиром у духовці

Час готування: 1 година.

Час приготування: 30 хв.

Читать далееЯк варити сардельки в мультиварці

Порції — 1. 

Інгредієнти:

  • Молоко — 1 ст.
  • Цукор-пісок — 1 ч.л.
  • Дріжджі сухі — 7 гр.
  • Борошно пшеничне — 3-4 ст.
  • Яйця — 1 шт.
  • Сіль — ½ ч.л.
  • Олія рослинна — 2-3 ст.л.
Читать далееЯк приготувати свинину в мультиварці у фользі

Процес приготування:

1. Молоко розігріваємо на вогні до 40-45оС. Головне не перегріти. Насипаємо до нього цукор і розмішуємо до повного розчинення. Тепер висипаємо дріжджі та ще раз перемішуємо.

Читать далееБананова шарлотка в мультиварці

Тісто на молоці для пиріжків

2. В окрему ємність через сито просіюємо борошно. Для початку беремо 3 склянки. Якщо тісто виходить занадто рідким, то додаємо ще трохи борошна. У центрі робимо заглиблення і виливаємо туди тепле молоко з цукром і дріжджами.

Читать далееТушкована картопля з м'ясом у мультиварці

Тісто на молоці для пиріжків

3. Не перемішуючи, накриваємо ємність рушником і залишаємо опару на 15 хвилин.

Читать далееРисова каша

Тісто на молоці для пиріжків

4. В окремій мисці збиваємо виделкою яйце з сіллю до однорідності.

Читать далееКомпот із вишні та яблук на зиму

Тісто на молоці для пиріжків

5. Виливаємо його до опари з борошном і додаємо рослинну олію.

Читать далееМлинці фаршировані сиром

Тісто на молоці для пиріжків

6. За допомогою силіконової лопатки або дерев’яної ложки розмішуємо тісто від центру до країв. Якщо тісто виходить рідким, то поступово додаємо ще борошна, поки не отримаємо необхідну консистенцію.

Читать далееКуряча печінка з гречкою в мультиварці

Тісто на молоці для пиріжків

7. Щойно тісто набуде щільної консистенції, дістаємо його з миски і кладемо на присипану борошном рівну поверхню. Замішуємо тісто руками. Готове тісто накриваємо і даємо постояти кілька хвилин. Тепер можна приступати до приготування пиріжків із будь-якою начинкою. Їх можна як запекти в духовці, так і обсмажити на сковороді. Смачного!

Читать далееКурячі гомілки в томатному соусі

Тісто на молоці для пиріжків

М’яке тісто на молоці без дріжджів для пиріжків

У цьому рецепті використовуються ті самі інгредієнти, що й для дріжджового тіста. Незважаючи на відсутність дріжджів, тісто все одно виходить дуже м’яким і повітряним.

Читать далееКекс із вишнею в мультиварці

Час готування: 40 хвилин.

Час приготування: 10 хв.

Читать далееЗаморожені овочі з фаршем у мультиварці

Порції — 1.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне — 600 гр.
  • Молоко — 180 мл.
  • Масло вершкове — 200 гр.
  • Яйця — 3 шт.
  • Цукор-пісок — 50 гр.
  • Сіль — 1-2 щіпки.
  • Розпушувач — 12 гр.
Читать далееСуп із яловичиною та гречкою в мультиварці

Процес приготування:

1. У відповідну ємність розбиваємо яйця, додаємо цукор, розпушувач і все добре перемішуємо вінчиком. Якщо у вас немає розпушувача, то можна взяти 0.5 ч.л. соди і погасити її оцтом.

Читать далееЯк приготувати перці в мультиварці

Тісто на молоці для пиріжків

2. Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовці або на водяній бані. Відставляємо в сторону, щоб воно трохи охололо. Потім додаємо масло до яєць і перемішуємо.

Читать далееПиріг із виноградом у мультиварці

Тісто на молоці для пиріжків

3. Далі вливаємо молоко кімнатної температури. Молоко може бути будь-якої жирності. Головне тут тільки його якість і смак.

Читать далееПечемо картопляний хліб у мультиварці

Тісто на молоці для пиріжків

4. В окрему посудину кілька разів через сито просіваємо борошно, щоб у нього потрапило якомога більше кисню. Вибирайте продукт вищого ґатунку.

Читать далееПерсики в сиропі на зиму

Тісто на молоці для пиріжків

5. Тепер перемішуємо тісто вінчиком або ложкою. Можна також використовувати кухонний комбайн. Далі присипаємо рівну поверхню борошном і починаємо вимішувати тісто руками близько 5 хвилин. Тісто має бути м’яким, еластичним і не прилипати до рук.

Читать далееЯк зробити майонез

Тісто на молоці для пиріжків

6. Накриваємо тісто рушником або харчовою плівкою. Залишаємо його на 30 хвилин. Потім можна приступити до приготування самих пиріжків. Начинка може бути абсолютно будь-яка. Щоб надати солодкій випічці приємного аромату, додаємо в тісто ванільний цукор. Пиріжки з цього тіста можна як смажити, так і запікати. Смачного!

Читать далееПиріг із капустою

Тісто на молоці для пиріжків

Пишне і повітряне тісто на молоці для пиріжків як пух

Для приготування цього тіста використовуються молоко, цукор, рослинна олія, сіль, борошно і сухі дріжджі. На виході виходить дуже ніжне тісто, з якого вийдуть прекрасні пиріжки і не тільки.

Читать далееЯк приготувати кролика

Час готування: 1 год. 10 хв.

Час приготування: 10 хв.

Читать далееТісто на молоці для пиріжків

Порції — 1.

Інгредієнти:

  • Молоко — 250 мл.
  • Цукор-пісок — 1 ст.л.
  • Олія рослинна — 60 мл.
  • Сіль — 1 ч.л.
  • Борошно — 3-3.5 ст.
  • Дріжджі сухі 1 ч.л.

Чи знаєте ви, що з рибних консервів можна приготувати неймовірно смачні котлети? Якщо вас цікавить, як саме, заходьте на https://golznay.top/kotleti-z-ribnih-konserviv.html. Цей рецепт допоможе вам створити страву, що запам’ятається кожному. Сподіваюсь, що ви зможете насолодитися їх смаком так само, як і я!

Читать далееЯке тісто для вареників обирати

Процес приготування:

1. Молоко наливаємо в сотейник і гріємо на середньому вогні до 36-37оС. Потім переливаємо його у відповідну глибоку ємність.

Читать далееКласичне харчо зі свинини

Тісто на молоці для пиріжків

2. Додаємо до молока столову ложку борошна, цукор і всипаємо сухі дріжджі.

Читать далееСалат із пекінської капусти приготування

Тісто на молоці для пиріжків

3. Усе перемішуємо до однорідності та ставимо в тепле місце приблизно на 15 хвилин. На поверхні повинні будуть утворитися бульбашки.

Читать далееШашлик із яловичини покроковий фото рецепт

Тісто на молоці для пиріжків

4. Тепер додаємо сіль і рослинну олію.

Читать далееГрибний жульєн приготування

Тісто на молоці для пиріжків

5. Все добре перемішуємо.

Читать далееГрінки з яйцями покроковий фото рецепт

Тісто на молоці для пиріжків

6. Борошно просіваємо через сито і потроху починаємо додавати до молока з дріжджами. Усе ретельно перемішуємо дерев’яною ложкою, поки не вийде однорідна маса.

Читать далееГливи солоні покроковий фото рецепт

Тісто на молоці для пиріжків

7. Потім перекладаємо тісто на рівну, присипану борошном, поверхню і продовжуємо замішувати тісто руками.

Читать далееЧирки тушковані зі сливами у вині покроковий фото рецепт

Тісто на молоці для пиріжків

8. Готове тісто кладемо в окрему ємність і накриваємо харчовою плівкою або рушником. Залишаємо його на годину в теплому місці.

Читать далееСлойки з яйцем і цибулею покроковий фото рецепт

Тісто на молоці для пиріжків

9. Через 1 годину тісто має добре піднятися. Тепер можна починати робити пиріжки з будь-якою начинкою або інші дріжджові вироби. Смачного!

Читать далееМ'ясо бобра тушковане в сметані покроковий фото рецепт

Тісто на молоці для пиріжків

Покроковий рецепт приготування здобного тіста для пиріжків

Для приготування такого тіста знадобиться борошно, яйця, вершкове масло, тепле молоко, дріжджі, цукор, сіль і рослинна олія. Найкраще з нього виходить солодка випічка. Вона виходить ароматною, пишною та повітряною.

Читать далееКурка з баклажанами в духовці фото рецепт

Час готування: 1 год. 55 хв.

Час приготування: 10 хв.

Читать далееКурячі грудки запечені покроковий фото рецепт

Порції — 1.

Інгредієнти:

  • Борошно — 500 гр.
  • Яйця — 2 шт.
  • Масло вершкове — 100 гр.
  • Молоко — 250 мл.
  • Дріжджі сухі — 2 ч.л.
  • Цукор-пісок — 5 ст.л.
  • Сіль — 1 щіпка.
  • Олія рослинна — 1 ст.л.
Читать далееМанти з телятини та свинини покроковий фото рецепт

Процес приготування:

1. У миску насипаємо сухі дріжджі, цукор і перемішуємо. Далі додаємо 1 чайну ложку борошна. Молоко розігріваємо в мікрохвильовій печі або на плиті та додаємо його до борошна з дріжджами та цукром. Ретельно перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин.

Читать далееОсетинський пиріг із сиром і зеленню

Тісто на молоці для пиріжків

2. Через цей час має утворитися шапочка з бульбашками. Відставляємо готову опару в сторону.

Читать далееХашлама з яловичини з картоплею рецепт з фото

Тісто на молоці для пиріжків

3. В окрему миску розбиваємо 2 яйця кімнатної температури і додаємо розтоплене тепле вершкове масло та олію.

Читать далееФорель у духовці в фользі з овочами

Тісто на молоці для пиріжків

4. Борошно просіюємо через сито. Беремо ¾ від загальної кількості та змішуємо з сіллю, яйцями й опарою.

Читать далееГарбуз запечений у духовці шматочками з цукром

Тісто на молоці для пиріжків

5. За необхідності додаємо решту борошна і вимішуємо тісто. Воно має вийти ніжним і злегка липнути до рук. Головне — не додати занадто багато борошна.

Читать далееЧебуреки рецепт із фото покроковий хрусткі

Тісто на молоці для пиріжків

6. Тепер перекладаємо тісто в миску і накриваємо рушником або харчовою плівкою. Залишаємо на півтори години, поки воно не підніметься. Далі можна приступати до формування та приготування пиріжків. Смачного!

Читать далееШакшука - яєчня з помідорами

Тісто на молоці для пиріжків

Швидке бездріжджове тісто на молоці для смаження пиріжків на сковороді

Пишне і просте тісто без дріжджів готується легко і швидко з молока, борошна, яєць, солі, цукру і рослинної олії. На ньому вийдуть прекрасні смажені пиріжки з будь-якою начинкою.

Читать далееЩи добові з квашеної капусти старовинний рецепт

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Читать далееСуп фо бо рецепт у домашніх умовах

Порції — 1.

Інгредієнти:

  • Молоко — 1 ст.
  • Борошно пшеничне — 2 ст.
  • Яйця — 1 шт.
  • Сіль — 1 щіпка.
  • Цукор-пісок — 1 щіпка.
  • Олія рослинна — 1 ст.л.
Читать далееТорт графські руїни класичний рецепт із фото покроково

Процес приготування:

1. Борошно просіюємо через сито в глибоку миску, щоб наситити його киснем. Таким чином тісто вийде пишним і повітряним. Туди ж додаємо дрібку солі та цукру. Усе акуратно перемішуємо за допомогою вінчика.

Читать далееТорт кучерявий хлопець рецепт із фото

Тісто на молоці для пиріжків

2. По центру суміші формуємо невелику лійку і додаємо туди куряче яйце.

Читать далееСоус до м'яса в домашніх умовах

Тісто на молоці для пиріжків

3. Далі вливаємо молоко. Воно має бути кімнатної температури. Суміш ретельно перемішуємо до однорідної маси.

Читать далееСуп із яєчною локшиною та куркою

Тісто на молоці для пиріжків

4. Тепер перекладаємо тісто на присипану борошном поверхню і починаємо вимішувати його руками впродовж кількох хвилин, доки воно не набуде щільної та однорідної текстури.

Читать далееТорт медовий рецепт у домашніх умовах

Тісто на молоці для пиріжків

5. Змащуємо тісто рослинною олією і замішуємо ще якийсь час. Йому не треба підходити, тому можемо одразу ж починати формувати наші пиріжки і додавати в них будь-яку начинку. Обсмажуємо на сковорідці в рослинній олії. Смачного!

Тісто на молоці для пиріжків

Простий і смачний рецепт приготування тіста на кислому молоці

У цьому рецепті використовується кисле молоко, яке чудово підходить до тіста для пиріжків. Також для приготування використовуються сухі дріжджі, цукор, сіль, борошно і яйце.

Час готування: 1 год. 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порції — 1.

Інгредієнти:

  • Молоко кисле — 1 ст.
  • Дріжджі сухі — 1 ч.л.
  • Цукор-пісок — 1 год.л.
  • Сіль — 1 ч.л.
  • Борошно пшеничне — 3.5 ст.
  • Яйця — 1 шт.

Процес приготування:

1. Кисле молоко підігріваємо до такої температури, щоб воно не згорнулося. Це становить приблизно 37оС. Виливаємо його в окрему ємність і висипаємо туди цукор і сухі дріжджі. Добре перемішуємо і даємо постояти 10 хвилин.

Тісто на молоці для пиріжків

2. За цей час дріжджі мають утворити піну на поверхні молока.

Тісто на молоці для пиріжків

3. У глибоку ємність через сито просіюємо борошно, додаємо сіль і перемішуємо.

Тісто на молоці для пиріжків

4. Далі розбиваємо яйце і вливаємо дріжджі з молоком. Починаємо замішувати тісто за допомогою виделки.

Тісто на молоці для пиріжків

5. Потім викладаємо тісто на посипану борошном гладку поверхню і замішуємо тісто руками. Перекладаємо назад у миску, накриваємо рушником, або харчовою плівкою і даємо постояти в теплому місці як мінімум годину.

Тісто на молоці для пиріжків

6. За цей час тісто повинно було добре піднятися. Обминаємо тісто руками і приступаємо до формування пиріжків. Можна використовувати будь-яку начинку і потім запекти або обсмажити вироби. Смачного!

Тісто на молоці для пиріжків

Як самостійно приготувати тісто на молоці для пиріжків із картоплею

Тісто для цих пиріжків готується на сухих дріжджах і виходить дуже повітряним і смачним. Картопляна начинка стане прекрасним доповненням для нього, і ви отримаєте чудові ситні пиріжки.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції — 1.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне — 500 гр.
  • Молоко 2.5% — 1 ст.
  • Дріжджі сухі — 2.5 ч.л.
  • Цукор-пісок — 1 ч.л.
  • Яйця — 2 шт.
  • Сіль — 0.5 ч.л.
  • Олія рослинна — 2-3 ст.л.

Процес приготування:

1. Молоко прогріваємо на невеликому вогні. Головне не дати йому закипіти або перегрітися. Воно має бути теплим. Перевіряємо температуру термометром, або занурюємо в нього чистий палець. Переливаємо молоко в окрему ємність і додаємо до нього цукор. Перемішуємо, поки цукор повністю не розчиниться. Далі всипаємо дріжджі та перемішуємо до утворення піни.

Тісто на молоці для пиріжків

2. Борошно просіюємо через сито, щоб наситити його киснем. Висипаємо її в глибоку ємність і робимо по центру невелику воронку. Туди виливаємо молоко з цукром і дріжджами. Залишаємо в сторону приблизно на 15 хвилин, щоб дріжджі почали процес бродіння. Має утворитися «шапочка».

Тісто на молоці для пиріжків

3. В окрему ємність розбиваємо 2 яйця, додаємо рослинну олію і сіль. Усе добре збиваємо за допомогою виделки або вінчика.

Тісто на молоці для пиріжків

4. Тепер додаємо яєчну суміш до борошна з дріжджами, що вже почали бродіння, і починаємо замішувати тісто, рухаючись від центру до країв.

Тісто на молоці для пиріжків

5. Коли виходить грудка, дістаємо тісто з миски і відбиваємо його об стіл. Так воно стане більш м’яким і однорідним. Після цього тісто готове до подальшого приготування. Додаємо начинку з картоплі та обсмажуємо на рослинній олії. Смачного!

Тісто на молоці для пиріжків

Дуже смачне повітряне тісто для пиріжків на 1 літр молока

На таку кількість молока ви отримаєте багато смачних і повітряних пиріжків. У таке тісто можна додавати як солоні, так і солодкі начинки. У другому випадку краще додати цукор у начинку, а не в тісто.

Час готування: 3 год. 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції — 1.

Інгредієнти:

  • Молоко — 1 л.
  • Дріжджі сухі — 4 год.л.
  • Цукор-пісок — 6 ст.л.
  • Сіль — 2 ч.л.
  • Борошно пшеничне — 2400 гр.
  • Масло вершкове — 80 гр.

Процес приготування:

1. Молоко розігріваємо в сотейнику на невеликому вогні. Температуру перевіряємо термометром. Вона не має бути вищою за 38оС. Переливаємо молоко в окрему ємність, додаємо цукор і дріжджі. Перемішуємо, поки цукор повністю не розчиниться.

Тісто на молоці для пиріжків

2. До молока додаємо половину від загального обсягу борошна і ретельно перемішуємо. Накриваємо опару плівкою або рушником і ставимо в тепле місце приблизно на годину. За цей час маса має збільшитися у 2 рази.

Тісто на молоці для пиріжків

3. Тепер додаємо туди ж сіль, розм’якшене вершкове масло і добре перемішуємо.

Тісто на молоці для пиріжків

4. Насипаємо решту борошна і починаємо замішувати тісто. Легше це зробити на присипаній борошном поверхні. Вимішуємо поки воно не перестане прилипати до рук, але буде еластичним і ніжним.

Тісто на молоці для пиріжків

5. Поміщаємо тісто назад у миску і накриваємо рушником або харчовою плівкою. Залишаємо в теплому місці на 2 години.

Тісто на молоці для пиріжків

6. Можна приступати до формування пиріжків. Готове тісто ділимо на невеликі шматочки і катаємо з кожного кульку. Викладаємо їх на гладку поверхню на відстані один від одного. Накриваємо плівкою і залишаємо на 10 хвилин. Далі додаємо начинку і даємо пиріжкам постояти ще 20 хвилин. Тепер їх можна випікати. Смачного!

Тісто на молоці для пиріжків

Ніжне і м’яке тісто для домашніх пиріжків на молоці в хлібопічці

Тісто в хлібопічці готується дуже просто. Все що потрібно — це засипати всі інгредієнти в правильному порядку, а машина зробить все інше за вас. З молока, борошна, олії, яйця, сухих дріжджів, цукру і солі виходить повітряне і дуже смачне тісто.

Час готування: 1 год. 45 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порції — 1.

Інгредієнти:

  • Молоко 3.2% — 250 мл.
  • Борошно пшеничне — 380 гр.
  • Олія рослинна — 3 ст.л.
  • Яйця — 1 шт.
  • Дріжджі сухі — 5-6 гр.
  • Цукор-пісок — 1.5 ст.л.
  • Сіль — 0.5 ч.л.

Процес приготування:

1. Молоко розігріваємо в сотейнику до 35-40оС. Головне його не перегріти, воно не має бути гарячим. Далі заливаємо тепле молоко в чашу хлібопічки і насипаємо цукор.

Тісто на молоці для пиріжків

2. Тепер насипаємо сухі дріжджі та перемішуємо суміш за допомогою дерев’яної ложки.

Тісто на молоці для пиріжків

3. Далі додаємо і розбиваємо в чашу яйце. Воно має бути кімнатної температури.

Тісто на молоці для пиріжків

4. Потім наливаємо три столові ложки рослинної олії.

Тісто на молоці для пиріжків

5. Борошно просіваємо через сито, щоб наситити його киснем і наші пиріжки вийшли більш повітряними. Просіяне борошно всипаємо в чашу хлібопічки.

Тісто на молоці для пиріжків

6. Ставимо ємність із доданими в неї інгредієнтами в хлібопічку.

Тісто на молоці для пиріжків

7. Закриваємо кришку і вибираємо режим «Тісто». Назва змінюється залежно від виробника. На приготування тіста піде півтори години. Частина — на заміс, і частина — на підйом тіста.

Тісто на молоці для пиріжків

8. Якщо в процесі тісто буде прилипати до стінок чаші, то слід додати 1-2 столових ложок борошна. Коли з нього сформується кулька, додаємо 1 чайну ложку рослинної олії і чекаємо закінчення приготування тіста.

Тісто на молоці для пиріжків

9. Коли воно буде готове, дістаємо чашу з тістом із хлібопічки. Воно повинно було збільшитися приблизно у 2 рази. Тепер можна приступати до формування та приготування пиріжків. Смачного!

Тісто на молоці для пиріжків

Related Posts:

  • Тісто на молоці для пиріжків
  • Пиріг із капустою
  • Пиріжки із сайрою та капустою в духовці
  • Торт медовий рецепт у домашніх умовах
  • Класичне харчо зі свинини
  • Соус до м'яса в домашніх умовах

Архивы

  • Апрель 2025
  • Март 2025
  • Февраль 2025
  • Январь 2025
  • Декабрь 2024
  • Ноябрь 2024
  • Май 2024

Calendar

Апрель 2025
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
« Мар    

Рубрики

  • Дім і побут
  • Здоров'я
  • Кулінарні рецепти
  • Мода і стиль
  • Рецепти
  • Різне
  • Харчування

Copyright Київські розваги 2025