Skip to content

Menu

Архивы

  • Апрель 2025
  • Март 2025
  • Февраль 2025
  • Январь 2025
  • Декабрь 2024
  • Ноябрь 2024
  • Май 2024

Calendar

Апрель 2025
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
« Мар    

Рубрики

  • Дім і побут
  • Здоров'я
  • Кулінарні рецепти
  • Мода і стиль
  • Рецепти
  • Різне
  • Харчування

Copyright Київські розваги 2025 | Theme by ThemeinProgress | Proudly powered by WordPress

Київські розваги
Written by admin on 03.04.2025

Осетинський пиріг із сиром і зеленню

Кулінарні рецепти Article

Осетинський пиріг із сиром і зеленню зеленню - це

У спекотній Осетії пиріг — це не просто рядовий буденний обід. Це цілий пласт культури, данина традиціям, у які вкладаються вся майстерність і любов господині. Осетинський пиріг — це символ Сонця, а отже, і блага. Пригощаючи такою стравою гостей, господарі дарують світло, тепло і, звичайно ж, радують неповторним смаком домашньої випічки. Хочете зануритися в атмосферу чудового Кавказу, а також ситно і смачно нагодувати своїх близьких? Тоді читайте, як приготувати осетинські пироги з сиром і зеленню в домашніх умовах!

Читать далееЖуравлина в цукровій пудрі приготування в домашніх умовах

Що таке осетинські пироги

Осетинський пиріг — це традиційна і найбільш популярна страва Осетії. Він являє собою круглий прісний корж із рясною начинкою, який подається як гостям у святкові дні, так і ставиться на стіл у сімейній атмосфері. Рум’яна скоринка, тонке тісто з ніжною текстурою, щедра і соковита начинка, насичений запах випічки та сиру, вкладена у страву любов — ось, що таке справжній осетинський пиріг.

Читать далееІндичка з овочами в казані, тушкована із зеленим горошком

Ці ласощі, звісно, смачні, але тим, хто стежить за фігурою, захоплюватися ними краще не варто — вони містять високий вміст вуглеводів. Однак один шматочок цієї випічки на день не надто зашкодить фігурі, а потішити себе іноді потрібно.

Види осетинських пирогів

Фантазія на начинки у наших кавказьких друзів багата. Легше сказати, якої начинки не буває у цих пирогів, ніж перерахувати їх усі. Стандартні сирні, яскраві гарбузові, ситні м’ясні, легкі капустяні..

Читать далееТірамісу в домашніх умовах рецепт із фото

Ми вже розповідали про секрети створення одного з цих пирогів у статті «Осетинський пиріг із сиром і картоплею». Якщо ви хочете приготувати щільний обід із милою для російської душі картопелькою, то переходьте до того рецепта. Якщо ж у вас у планах зробити більш легке і барвисте частування, то читайте далі інструкцію, за якою ви зможете приготувати осетинський пиріг із сиром і зеленню!

Осетинські пироги з сиром і зеленню

Осетинський пиріг із сиром і зеленню — це один із найпоширеніших видів кавказьких традиційних пирогів, який мовою народів Осетії називається цахараджин.

Читать далееСалат заманіха з помідорів і перцю - зимова закуска зі списку маст-хев

Це один із найароматніших і найяскравіших варіантів рецепта осетинських пирогів, і водночас один із найпростіших. Його дуже легко приготувати самостійно, тому, якщо гості вже на порозі, а пригостити їх нічим, ви можете нашвидкуруч зробити осетинський пиріг із сиром і зеленню, здивувавши всіх вашими кулінарними здібностями.

Рецепт осетинського пирога з сиром і зеленню

Настав час приступити до безпосереднього процесу готування наших пирогів. Виконувати приготування ми будемо в три етапи:

  1. Готуємо тісто;
  2. Робимо начинку;
  3. Надаємо коржу форму і запікаємо його.

Тісто для осетинського пирога

Читать далееПиріжки із сайрою та капустою в духовці

Тісто для осетинського пирога з будь-якою начинкою відрізняє його прісність. Але не потрібно сприймати це як щось погане і прирівнювати «прісне» до «несмачного». В даному випадку це скоріше «просте». Адже тісто для осетинських пирогів робиться лише з борошна, води, дріжджів і невеликої кількості солі та цукру. Звичайно, існує багато рецептів, де додаються, і кефір, і молоко, і купа всього ще. Але традиційні кавказькі коржі робляться з мінімуму інгредієнтів. Саме таке тісто ми і пропонуємо вам готувати. Ніжна текстура, м’яка консистенція і, звісно ж, чудовий смак — ось що чекає на вас у результаті вашої праці!

Інгредієнти для тіста:

  • борошно пшеничне 2 склянки,
  • вода тепла 200 мл,
  • сухі дріжджі 1 маленька ложка,
  • рослинна олія 2 великі ложки,
  • кілька щіпок солі,
  • 1,5 маленьких ложок цукру.
Читать далееЯк приготувати бефстроганов із яловичини зі сметаною

Покрокова інструкція приготування тіста:

  1. Перш за все, розведіть дріжджі у воді та залиште на кілька хвилин, щоб вони трохи набрякли.
  2. Потім поступово додавайте до дріжджів і води всі сухі інгредієнти, постійно помішуючи.
  3. Щойно тісто стане досить густим, починайте місити його руками.
  4. Коли отримаєте достатню пластичну масу, накрийте її рушником і залиште «відпочивати» хвилин на 30. У цей час займіться начинкою.

Осетинський пиріг із сиром і зеленню страва втратить свою легкість

Начинка для осетинського пирога з сиром і зеленню

Читать далееЧим відрізняються кекси, мафіни та капкейки

За рахунок начинки цей коржик є одним із найяскравіших, що милують око. Тож не скупіться на зелень — чим її буде більше, тим яскравішим вийде ваш цахараджин.

Для начинки в осетинських пирогах найважливіше, щоб її було багато. Нехай її шар буде раза в два товщі за тісто. Це подарує насичений смак страві та зробить пиріг більш соковитим.

Читать далееЛимонад із медом і лимоном

Сир для начинки потрібно вибрати розсільний. В ідеалі — традиційний осетинський. Але якщо такий у дефіциті, то можна використовувати адигейський, бринзу, фета, моцарелу. Вибір зелені для начинки цього коржа теж дуже широкий. Готувати його можна зі щавлем, шпинатом, зеленою цибулею, кропом. Залежить від ваших смакових уподобань. Ми ж пропонуємо вам покрокову схему приготування осетинського пирога зі шпинатом.

Інгредієнти для начинки:

  • сир розсільний 300 г,
  • шпинат 400 г,
  • чорний перець і сіль за смаком,
  • сметана 50 г.
Читать далееСкільки соку можна вичавити з 1 кг яблук

Поетапна інструкція приготування начинки:

  1. На крупній тертці натріть сир.
  2. Поваріть шпинат протягом 3-4 хвилин, щоб із нього вийшла зайва волога. Не бійтеся, що спочатку цієї зелені буде надто багато — вона в процесі готування зменшиться.
  3. Відварений шпинат дрібно подрібніть і змішайте з тертим сиром.
  4. Додайте до сирно-шпинатної суміші близько 2-3 столових ложок сметани. Сметана відіграє тут роль своєрідного скріплювального елемента, тож слідкуйте, щоб її було не надто багато — лише для однорідності основних інгредієнтів. Якщо ви переборщите в цій справі, начинка вийде занадто вологою, і страва втратить свою легкість.
  5. Додайте дрібку солі та, увага, чорного перцю. Шпинат і чорний перець — це класичне і шалено смачне поєднання.

Як спекти осетинські пироги з сиром і зеленню?

Ми з вами підійшли до фінішної прямої: надання коржу форми і випічка. Покрокова інструкція з приготування осетинського пирога з сиром і зеленню:

  1. Вручну розкачайте тісто, яке вже встигло «дійти». Так-так, саме руками. Адже наша мета — приготувати справжню кавказьку страву, адже так? А жінки в Осетії розкочують тісто саме так — руками, без допомоги качалки. Тісто має вийти досить тонким — близько 2 см.
  2. У центр отриманого кола викладіть начинку. Тепер запакуйте його, загортаючи краї в центр, щоб сирна суміш опинилася всередині коржа.
  3. Ще раз вручну розкачайте вже майже готовий пиріг, щоб він став ще тоншим — близько 1-1,5 см.
  4. У центрі коржа зробіть маленьку дірочку, щоб він не здувся під час випікання.
  5. За бажанням можете змастити страву яйцем, щоб вона ще більше підрум’янилася.
  6. Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці 20-30 хвилин. Виймайте, коли побачите, що він підрум’янився. Не перетримайте! Ці коржі мають бути швидше ніжними, ніж хрусткими.
  7. Вуаля! Смачне, яскраве і соковите частування готове! Тепер щедро змастіть отриману випічку вершковим маслом і швидше подавайте на стіл, поки ще гаряча. Саме так в Осетії традиційно підносять цю страву.
Читать далееРожевий лимонад із каркаде

Ось таким нескладним рецептом ви можете порадувати своїх гостей і домочадців, приготувавши осетинський пиріг із сиром і зеленню самостійно в домашніх умовах. Для цього потрібно лише діяти, згідно з вищевказаною схемою і, звичайно ж, вкладати свою любов! Приємного апетиту!

За матеріалами https://mamakazala.icu/

Related Posts:

  • Пиріг із капустою
  • Торт медовий рецепт у домашніх умовах
  • Класичне харчо зі свинини
  • Соус до м'яса в домашніх умовах
  • Як приготувати кролика
  • Торт графські руїни класичний рецепт із фото покроково

Архивы

  • Апрель 2025
  • Март 2025
  • Февраль 2025
  • Январь 2025
  • Декабрь 2024
  • Ноябрь 2024
  • Май 2024

Calendar

Апрель 2025
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
« Мар    

Рубрики

  • Дім і побут
  • Здоров'я
  • Кулінарні рецепти
  • Мода і стиль
  • Рецепти
  • Різне
  • Харчування

Copyright Київські розваги 2025