Written by admin on 18.11.2024
Як приготувати бефстроганов із яловичини зі сметаною
Кулінарні рецепти Article
Бефстроганов із яловичини на вершковому соусі. М’ясо виходить м’яким з ніжним вершково-пряним смаком і ароматом, чудово підійде для особливої вечері.
Інгредієнти
Нам знадобиться:
- Яловичина м’якоть-500гр
- Цибуля-2шт
- Сметана-150гр
- Томатна паста-1ч.л. з гіркою
- Молоко-250мл
- Вершкове масло-50гр
- Рослинна олія-4ст.л.
- Чорний мелений перець за смаком
- Спеції типу хмелі-сунелі-0,5ч.л.
- Борошно-1ст.л. з гіркою
Класичний рецепт бефстроганов із яловичини з підливою
- Яловичину нарізаємо плоскими шматками і відбиваємо спеціальним молотком з двох сторін.
- Далі нарізаємо відбите м’ясо на довгі смужки.
- У сотейнику на рослинній олії обсмажуємо крупно нарізану цибулю до золотистого кольору.
- Потім викладаємо цибулю на тарілку.
- У цьому ж сотейнику, додавши рослинної олії, на великому вогні обсмажуємо яловичину до коричневої скоринки 5-8 хвилин.
- Трохи солимо, перчимо м’ясо і вимикаємо.
- Займемося соусом. У ковшику розтоплюємо вершкове масло і додаємо борошно.
- Розмішуємо вінчиком, не знімаючи з вогню.
- Далі вводимо молоко і продовжуємо мішати масу до легкого загустіння.
- Потім додаємо туди сметану, томатну пасту і спеції.
- Усі три компоненти викладаємо в сотейник, перемішуємо, пробуємо на сіль і томимо 5 хвилин на маленькому вогні.
- Якщо м’ясо вийшло жорстким (залежить від якості м’яса), то додаємо склянку води і томимо 30-40 хвилин до повної м’якості.
- Подавати бефстроганов із яловичини, звичайно ж, найсмачніше з картопляним пюре.
Ця страва дуже смачна і ситна, її неодмінно оцінять чоловіки.
Смачного вам і вашим домочадцям!
Related Posts:
Архивы
Calendar
Пн | Вт | Ср | Чт | Пт | Сб | Вс |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |