Скільки соку можна вичавити з 1 кг яблук
Важко знайти інший настільки ж легендарний фрукт, який був би настільки міцно вплетений в історію і культуру людства, як яблуко. Історія його почалася з яблука, запропонованого Єві Адамом, і продовжилася в міфах про Паріс і Геспериди, а також у легенді про Вільгельма Телля. Звичайні яблука ставали важливими елементами живопису та літературних творів протягом усієї історії людства.
І хоча яблука завжди були важливими для людства, саме завдяки їм Ісаак Ньютон зміг зробити свої ключові відкриття в галузі класичної механіки. Фрукт, який здається простим, став основою сучасної фізики. Водночас, яблука є важливим джерелом вітамінів і мінералів для всіх людей по всьому світу. Не лише їхній смак, а й їхні поживні властивості зумовлюють їхню популярність упродовж століть.
Однак людство не просто зростає у споживанні яблук. Розвиток технологій у рослинництві та селекції дав змогу людству ефективно вирощувати та покращувати сорти яблук протягом майже двох століть. Ми насолоджуємося різноманітністю смаків, корисних властивостей і можливостей приготування страв, які дарують нам яблука. А достаток їх на ринку став звичним.
Сьогодні яблука вирощують у кількості понад 50 млн тонн на рік і попит на них постійно зростає. З винаходом соковижималок і блендерів на початку XX століття яблучний сік став невід'ємною частиною здорової дієти. При цьому для виробництва одного літра яблучного соку потрібно всього півтора кілограма яблук, але ще треба враховувати, скільки важить яблуко того чи іншого сорту.
Таким чином, з одного кілограма яблук можна витягти 600-700 мілілітрів яблучного соку.