Written by admin on 06.11.2024
Тірамісу в домашніх умовах рецепт із фото
Кулінарні рецепти Article
Інгредієнти
- Печиво «Савольярді» або «Дамські пальчики» — 200 гр.
- Сир «Маскарпоне» — 400 гр.
- Яйця — 4 шт.
- Цукор — 0, 5 склянки
- Сіль — 0,5 ч. ложки
- Зварена або розчинна кава — 0, 5 літра
- Какао — 2-3 ст. ложки
- Коньяк або лікер — 50 мл.
Приготування «Тірамісу»
- Жовтки відокремити від білків і збити з цукром до того моменту як цукор розчиниться.
- До збитих жовтків додати вершковий сир «Маскарпоне» й акуратно перемішати дерев'яною паличкою.
- У ємність із білками додати дрібку солі та збити в густу піну.
- З'єднати білки з сирно-жовтковою масою. Обережно перемішати, не порушуючи повітряної консистенції. Крем готовий.
- Каву налити в глибоку тарілку, додати коньяк і чайну ложку какао.
- Підготуйте глибоку форму для «Тірамісу», вона може бути будь-якої форми. Печиво опустіть на секунду в каву і викладіть дно форми.
- Наступним шаром викладіть половину крему для «Тірамісу». Через сито присипте кремовий шар какао.
- Змочіть у каві палички «Савольярді», що залишилися, і зробіть ще шар. Зверху викладаємо крем, що залишився, і посипаємо його какао.
- Уже готовий «Тірамісу» ставимо в холодильник на 4-5 годин для того щоб крем застиг і десерт можна було розділити на порції. Bon appetit!!!
Кілька порад
- Облаштуйте кухню за порадами з https://zabudovnik.kr.ua/preymushchestva-yndyvydualno-proyzvedennoi-kukhny.html
- Замість «Маскарпоне» можна використовувати будь-який вершковий сир або густі вершки
- «Савольярді» можна замінити бісквітним печивом або спекти самостійно бісквітні палички
- Перепелині яйця можна збивати замість курячих яєць