Written by admin on 04.11.2024
Журавлина в цукровій пудрі приготування в домашніх умовах
Кулінарні рецепти Article
Інгредієнти
- Ягоди журавлини — 300 гр.
- Цукрова пудра — 300 гр.
- Яйце — 1 шт.
Коли вимовляєш назву десерту «Журавлина в цукрі», одразу згадується фраза віслючка Іа з радянського мультфільму: «А хіба ти не бачиш? Подарунки. Іменинний пиріг. Журавлина в цукрі». Дійсно, а що ще потрібно для святкування щасливого дня народження? Журавлина в цукрі від https://elenamedzoloto.com.ua — незвичайний десерт. Яскраву червону ягоду, що має кислуватий смак, обрамляє шар солодкої цукрової пудри. Пудра тане на язиці, розкриваючи специфічні смакові журавлинні нотки. Крім незвичайності, цей десерт є легким у приготуванні. Зробити його під силу кожній, навіть господині-початківцю.
Як приготувати журавлину в цукрі :
- Ягоди журавлини добре промиваємо водою, потім підсушуємо журавлину на рушнику. Краще використовувати свіжі ягоди, але якщо немає, то підійдуть і заморожені. Тільки їх необхідно спочатку розморозити.
- Відокремлюємо білок від жовтка і поміщаємо його в тарілку. Злегка збиваємо яєчний білок виделкою.
- Занурюємо підсушену журавлину в білок невеликими партіями, ягід по 20-30.
- Насипаємо в глибоку ємність пудру і по одній ягідці перекладаємо журавлину з білка в пудру так, щоб між ягодами була невелика відстань.
- Потім обертаємо ємність таким чином, щоб ягоди журавлини повністю покрилися пудрою. Виймаємо журавлину в цукрі на окрему тарілку. Проробляємо те ж саме з журавлиною, що залишилася.
- Залишаємо кульки з журавлиною на кілька годин, щоб цукрова пудра застигла.
Улюблені ласощі дорослих і дітей готові. Будь-хто може скористатися цим нескладним рецептом і приготувати журавлину в домашніх умовах.