Гарбуз запечений у духовці шматочками з цукром
Гарбуз — продукт корисний і смачний. Її можна просто відварювати, тушкувати або запікати. Останній варіант найкращий, адже за такого виду кулінарної обробки продукт збереже максимум вітамінів. З цієї статті ви дізнаєтеся, як приготувати гарбуз у духовці шматочками з цукром, і зможете потішити домашніх корисними та смачними ласощами.
Запечений гарбуз у духовці шматочками з цукром
Гарбуз чистимо і ріжемо його невеликими шматочками. Форму для запікання вистилаємо фольгою, викладаємо гарбуз, який потім притрушуємо цукром. Зверху прикриваємо фольгою і запікаємо приблизно півгодини в помірно прогрітій духовці. Готовий гарбуз поміщаємо на тарілку і злегка притрушуємо цукровою пудрою. Це потрібно швидше для декору, оскільки гарбуз і так солодкий.
Запікання гарбуза в духовці шматочками з цукром
- гарбуз — 500 г;
- вода — 500 мл;
- цукор — ¾ склянки;
- пудра цукрова.
Очищений гарбуз нарізаємо шматочками бажаної величини. У воді розмішуємо цукор, ставимо на вогонь і після закипання занурюємо в неї гарбуз і проварюємо близько 3-4 хвилинок. Потім воду зливаємо, а гарбуз викладаємо на деко або в іншу форму і запікаємо до апетитної скоринки.
Гарбуз часточками в духовці з цукром — рецепт
Вимитий гарбуз очищаємо і нарізаємо його часточками, як кавун і диню. У кожному з них робимо 2 глибокі надрізи майже по всій довжині. У кожен шматочок у надрізи укладаємо начинку. Розміщуємо їх на деко, притрушуємо цукром і запікаємо близько години за помірної температури. Перед подачею часточки краще порізати шматочками, щоб зручніше було їсти.
Гарбуз із цукром, запечений у духовці часточками — рецепт
- гарбуз — 1,3 кг;
- цукор — 1 склянка;
- лимони — 2 шт.
Попередньо очищений гарбуз ріжемо невеликими шматочками. Посипаємо їх цукром. Очищений від шкірки лимон дрібненько нарізаємо. Додаємо його до гарбуза і добре перемішуємо. Поміщаємо масу у форму, закриваємо її кришкою і відправляємо в духовку, нагріту до 180 градусів на 30 хвилин. Потім кришку знімаємо, перемішуємо вміст форми і запікаємо ще хвилин 10, але вже без кришки. Гарбуз, приготований таким чином, дуже нагадує мармелад.
Гарбуз у духовці шматочками з цукром — рецепт
- гарбуз — 1 кг;
- цукор — 200 г;
- масло вершкове — 30 г.
Гарбуз чистимо, ріжемо шматочками, укладаємо на сковорідку, промазану олією. Кожен шматочок посипаємо цукром і зверху розкладаємо маленькі шматочки вершкового масла. Запікаємо приблизно 35 хвилин за 190 градусів. Приємного всім апетиту!
За матеріалами https://astralite.icu/