Суп фо бо рецепт у домашніх умовах
У в’єтнамській кухні існує кілька різновидів супів Фо. Фо бо — з яловичиною, Фо га — з куркою і Фо ка — з рибою. Сьогодні ми готуватимемо класичний в’єтнамський суп Фо Бо, який полюбляють усі європейці — з добре провареною яловичиною. Класичний північний рецепт у домашніх умовах із фото в’єтнамського супу Фо готується з рисової локшини або вермішелі, з додаванням великої кількості зелені та зеленої цибулі, подається з лаймом. Також зверніть увагу і на цей класичний рецепт харчо з яловичини.
Інгредієнти:
— яловичі ребра — 800 г, — яловиче м’ясо — 300 г, — рисова вермішель — 200 г, — цибуля ріпчаста — 1 шт., — морква велика — 1 шт., — лавровий лист — 2 шт., — пекучий перець — 1-2 шт., — бадьян — 1 зірочка, — кардамон у капсулах — 3 шт., — коріандр у зернах — 1 ч. л.л., — перець горошком — 6-7 шт., — паличка кориці — 1 шт., — сіль — за смаком, — імбир (корінь) — 2 см, — рибний соус — за смаком, — зелена цибуля — по 1 шт. на порцію, — петрушка — 1 пучок, — кінза — 1 пучок.
Яловичі ребра постарайтеся вибрати м’ясні та з кісткою, тоді бульйон вийде дуже смачним. Закип’ятіть воду, покладіть у киплячу воду яловичі ребра. Річ у тім, що якщо покласти яловичину в холодну воду, вона, під час закипання, почне виділяти надто багато піни темного кольору, а якщо викласти її в киплячу воду — білок одразу ж згорнеться і вам не доведеться довго збирати піну. Дайте м’ясу трохи покипіти, зберіть піну, що залишилася.
Очистіть моркву та ріпчасту цибулю. Моркву наріжте великими шматками, цибулю надріжте хрестоподібно. Додайте овочі до м’яса, покладіть у каструлю лавровий лист та імбир. Якщо стебла у петрушки і кінзи довгі, відріжте їх, зв’яжіть ниткою і так само покладіть у каструлю. Варіть бульйон хвилин 50-60.
Спеції викладіть у сковорідку, розігрійте їх на тихому вогні, щойно піде дуже смачний аромат — додайте спеції в каструлю.
Викладіть у каструлю нарізане яловиче філе. Варіть бульйон на тихому вогні мінімум 1,5 — 2 години. Посоліть страву за смаком, додайте перець пекучий.
Коли наваристий, густий і ароматний бульйон буде готовий, відваріть рисову локшину або вермішель. Як правило, згідно з інструкцією, 3 хвилини. Відкиньте вермішель на друшляк і промийте холодною водою, вермішель не повинна під час подачі склеїтися.
Спробуйте бульйон на смак, чи достатньо солі.
Виловіть м’ясо з бульйону, розберіть на волокна. Бульйон процідіть, поставте на тихий вогонь. При подачі бульйон має бути киплячим.
Зелену частину цибулі наріжте дуже дрібно, білу частину цибулі наріжте вздовж на тонкі смужки.
У глибоку миску викладіть рисову локшину або вермішель, додайте м’ясо, зелену цибулю і нарізану зелень петрушки та кінзи. Також думаю, що вам захочеться приготувати суп лагман із яловичини по-домашньому.
Залийте все киплячим бульйоном, додайте рибний соус за смаком і лайм.
Неймовірно смачний, дуже ароматний суп, обов’язково приготуйте, рекомендую.
Рецепт за мотивами рецептів на https://yarinknochka.top/.