Шашлик із яловичини покроковий фото рецепт
Готував я цей шашлик взимку, вночі, і в деякому підпитті, тому м’ясо трохи перезапек, що втім не сильно позначилося на смакових якостей шашлику. Рецепт шашлику з яловичини описав тут.
Інгредієнти
- Шматок яловичої вирізки (мармурової) — 2 кг.
- Ріпчаста цибуля — 5 шт.
- Спеції: чорний перець, зіра, коріандр,
- Пряні трави: сушений чебрець
- Сіль
Давно мріяв приготувати шашлик із мармурової яловичини, ну а раз мріяв — взяв і приготував! Пропоную спробувати приготувати простий рецепт шашлику з яловичини. М’ясо маринується в цибулі та спеціях, після чого запікається на вугіллі.
Приготування нашого шашлику з яловичини почнемо з нарізання м’яса. М’ясо нарізаємо шматочками по 3-4 сантиметри, намагаючись, за можливості, зробити їх якомога рівнішими. Нарізане м’ясо відправляємо в глибокий тазик або каструлю, або в будь-яку іншу тару де ви плануєте маринувати свій шашлик. Єдине — не раджу використовувати оцинкований посуд..
Готуємо спеції, які нам знадобляться для маринування яловичини, що використовується для приготування нашого шашлику: відсипаємо 2 чайні ложки солі грубого помелу та 2 ложки коріандру (я використовував дрібно мелений), 1 ч. л. солі (потрібно врахувати загальну кількість солі). ложку зіри, і нарешті, 1 — 2 ч. ложки сушеного чебрецю.
Для тих, хто цінує час, особливо корисною буде інформація з https://kiskin.shop/jak-m-jaso-viznachae-smak-vidbivnih.html про швидкі маринади, які працюють всього за 15-30 хвилин. Ви здивуєтеся, як цитрусовий сік, гірчиця або навіть газована вода можуть прискорити процес і при цьому дати чудовий результат.
Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо тонкими півкільцями,
Посипаємо цибулю дрібкою солі грубого помелу (потрібно врахувати, загальна кількість солі! Сіль потім ще буде досипатися разом зі спеціями, тому сиплемо без фанатизму!), це потрібно щоб спровокувати цибулю на виділення соку
Переминаємо цибулю з сіллю рукою,
Додаємо цибулю до м’яса
Дуже ретельно переминаємо м’ясо з цибулею,
Відправляємо в тазик підготовлені спеції,
Ще разок перемішуємо шашлик із яловичини але вже зі спеціями,
І ось у такому приблизно вигляді, відправляємо тазик із шашликом маринуватися години на 4 у прохолодне місце. Дуже буде доречно, в ці 4 години маринування шашлику, його періодично (хоча б раз на 1 годину) перемішувати.
Після закінчення часу маринування, шашлик із яловичини потрібно нанизати на шпажки,
І готувати шашлик із яловичини на вугіллі до повної готовності,
Ну і ще одна фотка повністю готового шашлику з яловичини, вже дуже апетитно він виглядає!
Далі, шашлик з яловичини, що пашить жаром і ароматами, знімається з шампурів і подається до столу з нарізаною дрібними кільцями ріпчастою цибулею і подрібненою зеленню петрушки, кропу та кінзи. смачного, і звичайно удачі в приготуванні описаного вище рецепта шашлику з мармурової яловичини.