Курка з макаронами та сиром у духовці
Куряче філе з макаронами під сирною скоринкою запечене в духовці це страва, яка не набридне ніколи. Адже ніжне куряче м'ясо з вуглеводами у вигляді борошняних виробів це завжди смачно, ситно і легко готується. Спробуйте наш рецепт і насолодіться неповторним смаком класичної страви.
Інгредієнти
- Куряче філе — 2 шт.
- Макарони (трубочки або ріжки) — 300 г
- Помідори — 3 шт.
- Сир твердих сортів — 100-150 г
- Сіль, чорний перець — за смаком
- Олія соняшникова — 4 ст. ложки
Рецепт курки з макаронами
У киплячу воду, висипаємо 300 гр. макаронів, і варимо протягом 10 хв.
Беремо другу каструлю, наливаємо на дно оливкову або рослинну олію
Ріжемо дві грудки на невеликі шматочки, викладаємо в каструлю, додаємо сіль, чорний перець, 2-3 столових ложки води і тушкуємо під кришкою, періодично помішуючи, хвилин 5-7
Тремо на крупній тертці 3 помідори, виливаємо цей соус у каструльку, перемішуємо і пробуємо на смак, якщо треба, то додаємо солі
Потім вивантажуємо туди відварений гарнір, і гарненько перемішуємо
Змащуємо форму для запікання олією і викладаємо в неї, половину продукту
Тремо на крупній тертці твердий сир, і посипаємо перший шар
Потім рівномірно викладаємо другим шаром решту макаронів і так само посипаємо сиром
Ставимо приготовлену форму в духовку — 180 градусів, на 20 хвилин
Якщо хочете сирну скоринку позолотистішу, то додайте час на 5-7 хв.
Проста ситна та поживна страва, курка з макаронами в духовці готова
Готувалося воно легко і швидко, розкладайте його по порціях і подавайте на сімейний стіл, годуйте прекрасною вечерею гостей і близьких