М’ясо бобра тушковане в сметані покроковий фото рецепт
Ще один спосіб приготування м'яса бобра, яке цього разу тушкувалося разом зі сметаною з овочами. М'ясо бобра маринується в часнику, лимоні і пряних травах, потім обсмажується в казані, потім до нього додаються цибуля і морква, після чого, все тушкується разом зі сметаною.
Інгредієнти
- Половина бобра (передня частина) — 1 шт.
- Лимон — 1 шт.
- Ріпчаста цибуля — 1 шт.
- Морква — 2 шт.
- Яблуко — 1 шт
- Вершкове масло — 3 столових ложки
- Часник — 1 головка
- Чебрець — 5-7 гілочок
- Сметана — 100 гр
- Сіль, чорний мелений перець
Бобра обробити, м'ясо бобра дуже ретельно звільнити від плівок і нарізати на невеликі шматочки. Якщо використовується передня частина тушки бобра як у мене — ребра спочатку нарубати, а потім розрізати на 5-6 реберець.
Часник почистити, і половину зубчиків — дрібно нарізати ножем (друга половина часнику нам знадобиться наприкінці готування м'яса бобра).
Нарізане на шматочки м'ясо бобра перекласти в глибокий посуд, додати до м'яса часник і вичавити в нього сік із лимона, нарізаного навпіл,
Далі, м'ясо бобра солиться і рясно посипається щойно намеленим чорним перцем (він набагато ароматніший за мелений),
Дуже ретельно перемішуємо м'ясо бобра з усіма інгредієнтами і залишаємо його в прохолодне місце маринуватися години на 2, а краще на 4-6,
Після закінчення часу маринування, нарізаємо на великі шматочки моркву,
Цибулю нарізаємо великими кубиками,
Обсмажуємо цибулю на сковороді у вершковому маслі
до утворення золотистого кольору, після чого цибулю посипають щойно намеленим чорним перцем і прибирають убік,
у казан наливається рослинна олія, таким чином, щоб дно казана залилося приблизно на 5 міліметрів, розжарюємо олію,
потім швидко обсмажуємо м'ясо бобра в розкольній олії до утворення золотистої скоринки,
додаємо до бобрятини підготовлену моркву, перемішуємо й обсмажуємо м'ясо бобра з морквою хвилин 10, після чого,
вивалюємо в казан раніше обсмажену на вершковому маслі ріпчасту цибулю, все гарненько перемішуємо і тушкуємо м'ясо бобра з цибулею та морквою хвилин 15, і поки м'ясо тушкується, ставимо чайник з водою нагріватися, бо нам скоро знадобиться окріп.
Поки м'ясо бобра тушкується і вода в чайнику гріється, чистимо яблуко і половину зубчиків часнику, яблука і часник нарізаємо крупно, як показано на фото рецепта приготування м'яса бобра,
Як тільки чайник наш закипів, гарненько перемішуємо вміст казана,
Заливаємо в казан трохи окропу. Води має бути на 1 см НИЖЧЕ рівня вмісту казана!
Після заливання в казан окропу, бобер з овочами повинен протушкуватися ще хвилин 10, після чого в казан закладаються нарізані яблука і часник, а також, очищені від стебел гілочки чебрецю, далі весь вміст казана перемішується, тушкується хвилин 5,
Після чого, в казан вливається близько 100 гр. сметани, температура трохи зменшується,
І страва з бобра тушкується зі сметаною ще близько 15-20 хвилин до повної готовності.
Ну а це фотографія вже майже готового гарніру, який я робив паралельно з приготуванням м'яса бобра. Це відварені морква і картопля, незважаючи на те, що прийнято вважати, що під дичину йде смажена картопля..
Як тільки час тушкування бобра вийшов, можна швидко починати дегустувати отриману страву. На страву викладаються відварені овочі, а потім додаються шматочки бобра тушковані в сметані, до речі, сметаною добре полити й овочі..
Ну а ось уже повністю готова страва з м'яса бобра посипана щойно намеленим чорним перцем. Всім смачного!
Бобрятина тушкована в сметані відео рецепт
Майже такий самий, але вже відео рецепт приготування бобра в сметані.
Примітки
Після запікання м'яса бобра його і запечені овочі, буде дуже доречно посипати свіжомеленим чорним перцем. Страву краще з'їдати одразу гарячою, щойно приготованою, оскільки після охолодження м'яса бобра, сало, яким він нашатковувався, «встане колом».
Related Posts:
Calendar
Пн | Вт | Ср | Чт | Пт | Сб | Вс |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 |