Кекс із вишнею в мультиварці
Здрастуйте! Пропоную рецепт пишного смачного кексу з вишнею в мультиварці. Влітку дуже часто готую різну випічку з ягодами, це завжди смачно, корисно і красиво. Випічка виходить пишною, ароматною і має легку, приємну вишневу кислинку.
Інгредієнти знадобляться найпростіші й найдоступніші, які завжди знайдуться в домі. Звісно, краще пекти вишневий кекс у сезон, коли встиг урожай або ягоди можна купити не надто дорого на ринку чи в магазині. Взимку можна використовувати заморожену вишню.
Готовий кекс із вишневою начинкою можна посипати цукровою пудрою з ваніліном, що додасть випічці додаткового аромату та солодкості. Кекс із вишнею довго залишається м’яким і ніжним. Рекомендую спробувати, впевнена вам сподобається.
Інгредієнти
- Яйця — 2 штуки
- Цукровий пісок — 180 грамів
- Олія рослинна — 3 столові ложки
- Сода — 1 чайна ложка без гірки
- Борошно — 200 грам
- Вишня — 150 грам
- Кефір — 200 мілілітрів
- Цукрова пудра — для прикрашання
Варення з малини – це справжній смак літа. Яскраві ягоди, перетворені на солодкий скарб, зберігають у собі тепло сонячних днів. Хочете створити цю магію? Ознайомтеся з рецептом тут: https://linkinsite.top/varennja-z-malini-v-multivarci.html. Це варення стане вашим улюбленим десертом.
Як приготувати смачний пишний кекс із вишнею в мультиварці
1. Яйця розбити в миску, всипати цукровий пісок. Збити вінчиком до однорідної пишної маси. Можна збити міксером.
2. Додати рослинну олію, яка не має сторонніх, різких запахів і влити кефір. Кефір підійде з будь-якою жирністю. Ретельно перемішати.
3. Всипати соду, знову перемішати тісто. Соду на розпушувач не замінювати.
4. Додати в тісто поступово просіяне борошно, ретельно перемішати, щоб не було грудочок.
5. Вишню помити, видалити кісточки і додати в тісто, акуратно перемішати ложкою. Вишню можна злегка перемішати в борошні й додати в тісто, так вона рівномірніше розподілиться по тісту.
6. Вилити тісто в змащену олією чашу мультиварки. Увімкнути режим «випічка», готувати 1 годину. Після закінчення програми залишити кекс у чаші на 15-20 хвилин, потім за допомогою контейнера для пароварки перекласти його на тарілку.
Прикрасити цукровою пудрою та ягодами вишні.
Смачного!