Курячі гомілки в томатному соусі
Куряча гомілка — найсмачніша, мабуть, частина курки. Хоча м’яса на ній не так багато, але воно дуже ніжне і соковите. А якщо приготувати в мультиварці курячу гомілку в томатному соусі, зробленому власноруч, з часничком і з сиром — це буде просто смакота!
Соус я цього разу зробила з майонезу, томатної пасти і роздавленого часнику. Повірте, він вийшов нітрохи не гіршим, ніж той, що можна купити в магазині! А головне, що він, на мій погляд, просто ідеально підходить для приготування курячих гомілок у мультиварці.
А якими красивими, рум’яними та підсмаженими вони виходять! Куштуючи таку смакоту, отримуєш не тільки смакову, а й зорову насолоду! Особливо якщо подати гомілки з відповідним гарніром (в якості якого чудово підійде рис або картопля в будь-якому вигляді), підгарніровочкою (зелений горошок або свіжий огірочок) і прикрасити зеленню. Слинки вже потекли? Ну тоді починаємо готувати!
Інгредієнти для приготування
- Куряча гомілка — п’ять штук
- Майонез — чотири столові ложки
- Томатна паста — чотири столові ложки
- Три зубчики часнику
- Сир — п’ять скибочок
- Чорний мелений перець
Котлети під сиром – це страва, яка зачаровує своїм смаком. Як приготувати їх у мультиварці? Відкрийте для себе рецепт на https://blogidealista.shop/kotleti-pid-sirom-u-multivarci.html, де ви знайдете всі необхідні інструкції.
Як тушкувати курячі гомілки в томатному соусі в мультиварці
Курячі гомілки ставимо промиватися під кран, а поки приготуємо соус. Змішуємо майонез, томатну пасту, роздавлений часник і спеції. Сіль я не додавала, майонез і так досить солоний.
Курячу гомілку обсушуємо паперовою серветкою або просто даємо воді стекти. Відріжемо п’ять скибочок сиру і засовуємо їх курці під шкірку.
Потім курячу гомілку вмочуємо в томатний соус.
Викладаємо курячу гомілку в мультиварку, змащену олією.
Обсмажуємо гомілку в режимі «випічка» з обох боків по 20 хвилин.
Тушкована куряча гомілка в томатному соусі готова! У мультиварці вона виходить м’якою та ніжною і готується без проблем. На гарнір можна подати варений рис. Смачного!