Персики в сиропі на зиму
Доброго дня! Сьогодні я розповім, як приготувати консервовані персики в сиропі на зиму. Зробити заготовку за цим рецептом дуже просто, за смаком персики схожі на свіжі, дуже солодкі та соковиті.
Персики раджу використовувати не надто м’які, інакше вони розваляться в банці, потрібні більш щільні сорти фруктів. Персики треба порізати половинками або часточками, залежно від їхнього розміру.
Лимонна кислота дає впевненість, що персики, консервовані в сиропі часточками, надійно стоятимуть у погребі. Сироп, що залишився після того, як персики будуть з’їдені, можна використовувати для просочення бісквітних коржів. Дуже смачно!
Таким же способом можна приготувати й абрикоси в сиропі.
Рекомендую приготувати, впевнена, вам сподобається цей рецепт персиків у сиропі на зиму!
Кількість інгредієнтів розрахована на одну півлітрову банку.
Інгредієнти для персиків у сиропі на зиму
- Персики — 3-4 штуки
- Цукор — 100 грам
- Вода — 1 склянка (200мл)
- Лимонна кислота — 0,5 чайної ложки
Чи знаєте, як перетворити звичайну свинину на ресторанну страву без складних маніпуляцій? Секрет – у поєднанні м’яса з лісовими грибами, приготованими в мультиварці за рецептом з https://yarablogerka.shop/svinina-z-gribami-v-multivarci.html. Авторка радить використовувати суміш печериць і підберезників, а також додати трохи вершкового масла наприкінці готування для ніжного аромату. Цікавий лайфхак: якщо залишити страву на режимі «підігрів» на 20 хвилин після приготування, смаки інгредієнтів змішаються настільки гармонійно, ніби це гуляш від професійного шефа.
Як приготувати персики в сиропі на зиму
Я готувала відразу 2 порції, тому кількість інгредієнтів збільшила вдвічі.
1. Для початку потрібно в миску для приготування заготовок покласти цукровий пісок, додати воду і всипати лимонну кислоту. Поставити на вогонь і, іноді помішуючи, довести до кипіння.
2. Персики ретельно помити, обсушити на паперовому рушнику, видалити кісточку. За бажанням персики можна очистити і від шкірки, я не чистила. Найкраще використовувати персики щільні, соковиті та солодкі. Персики нарізати на 2-4 частини, залежно від їхнього розміру.
3. Підготовлені персики викласти в киплячий цукровий сироп, що кипить. Довести до кипіння і кип’ятити 1-2 хвилини, гарненько і дуже акуратно перемішуючи.
4. Банки і кришки заздалегідь підготувати, простерилізувати і обсушити. Викласти в банки спочатку шматочки персиків. Накрити їх кришками. Сироп знову закип’ятити і розлити по банках із персиками. Закатати і обов’язково прибрати під шубу на добу, до повного охолодження.
Зберігати в погребі.
Ще один рецепт персиків у сиропі, консервованих половинками, ви дізнаєтеся, коли подивитеся відео:
Related Posts:
Calendar
Пн | Вт | Ср | Чт | Пт | Сб | Вс |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 |