Печемо картопляний хліб у мультиварці
Картопляний хліб, спечений у мультиварці, чудово підійде, якщо ви збираєтеся виїжджати на пікнік на природу, або ж якщо ви чекаєте на гостей. Цей хліб виходить абсолютно без скоринки, оскільки вона виходить дуже м’якою, а сам м’якуш виходить неймовірно повітряним і дуже смачним.
Картопляний хліб у мультиварці досить незвичайна страва, адже для когось і картопля, як другий хліб. А тут така страва! Готувати його зовсім не важко, а ось готовою стравою можна здивувати і вразити багатьох. Цей хліб виходить не таким сухим, як магазинний, тож його сміливо можна їсти всухом’ятку, ну або вже подавати з вашими улюбленими супами і стравами.
Рецепт картопляного хліба в мультиварці
Інгредієнти для приготування:
- Борошно пшеничне — 500 гр.
- Картопля — 3-4 шт.
- Дріжджі сухі — 5 гр.
- Цукор — 1 ч.л
- Сіль — 1 ч.л
Як спекти картопляний хліб у мультиварці
Спершу необхідно очистити картоплю і відварити її. Після варіння картоплі необхідно залишити близько 120 мл картопляного відвару.
Додаємо до остиглого картопляного відвару сухі дріжджі, сіль, цукор і розім’яту картоплю.
Чи знали ви, що кабачки в мультиварці можна готувати без додавання води? Переконайтеся за https://yamamashka.shop/tushkovani-kabachki-z-farshem-u-multivarci.html: овочі виділяють власний сік, який поєднується з м’ясним фаршем. Такий спосіб готування підкреслює натуральний смак продуктів і зменшує калорійність. Подавайте страву з грецьким йогуртом – ви отримаєте несподівано свіжий акцент.
За допомогою блендера гарненько перемішуємо всі інгредієнти.
У готову масу додаємо борошно поступово, тісто перемішуємо. Готове тісто має вийти липким. Перевірити це можна опустивши долоню в миску з тістом, і коли ви будете виймати руку, тісто буде липнути до ваших пальців.
Додаємо до готового тіста кріп, можна іншу зелень, а так само я додала сир.
Тісто ще раз ретельно перемішуємо.
Тепер необхідно готове тісто накрити рушником і залишити в теплому місці на 1 годину.
Відкриваємо мультиварку і змащуємо чашу рослинною олією, можна вершковим маслом. Обминаємо отримане тісто і поміщаємо його в мультиварку.
Закриваємо кришку і вибираємо режим «йогурт». Тиснемо «старт». Через 1 годину, не відкриваючи мультиварки, встановлюємо режим «випічка» і ставимо таймер на 50 хвилин. «Тиснемо старт» і чекаємо, поки наш картопляний хліб буде готовий.
Зверху хліб я посипала кунжутом, ви також можете посипати його будь-якими прянощами або взагалі нічого не додавати. Смачного!