Слойки з яйцем і цибулею покроковий фото рецепт
Фото слойок із зеленої цибулі та яєць. При приготуванні цієї випічки листкове тісто я використовував покупне, тому приготування зводиться в основному до підготовки начинки. Робиться вона просто. Відварюємо круто штук 5-6 курячих яєць, і після того, як вони охолонуть, чистимо, подрібнюємо і на деякий час прибираємо в сторону. Зелену цибулю нарізаємо якомога дрібніше, поливаємо невеликою кількістю нерафінованої соняшникової олії (яка смачно насінням пахне), солимо до смаку, змішуємо з подрібненими яйцями, і ву-аля! Дуже смачна начинка для слойок і пиріжків усіх часів і народів готова, і нам залишилося зліпити слойки і запекти їх у духовці до потрібного ступеня рум’яності. Ну а весь процес створення випічки зображеної на фото, я описав і розмістив тут.
Інгредієнти
- Тісто листкове — 450 гр. (1 упаковка, прісне чи дріжджове — без різниці);
- Зелена цибуля — 1 великий пучок;
- Яйце куряче — 5 шт. (ідеально — з червоним жовтком);
- Рослинна олія — 30 мл. (бажано нерафінована);
- Сіль — за смаком;
Рецепт несолодкої випічки з листкового тіста, з начинкою з відварених яєць і зеленої цибулі. Слойки готуються дуже швидко і просто, а виходять дуже смачними.
Раніше, я вже описував рецепт приготування пиріжків з яйцем і зеленою цибулею, тут спробуємо приготувати практично те ж саме, тільки з покупного листкового тіста. Хоч начинки в обох випічках практично ідентичні — порівнювати пиріжки і слойки — не варто, виходить абсолютно різна випічка. Якщо у вас немає часу щоб приготувати повноцінні пиріжки, то можна скористатися цим рецептом, виходить теж непогано.
Ну а якщо тягар готування справжнього пиріжкового тіста через використання покупного листкового у нас відпав, просто розповім як готувати начинку для цих слойок. Ставимо відварювати курячі яйця круто,
Якомога дрібніше нарізаємо пучок зеленої цибулі,
Відварені круто яйця витримаємо хвилин 5 у холодній воді, щоб вони охололи і краще чистилися, потім почистимо (тут мені синок допомагав у цій нелегкій справі),
Далі, подрібнимо яйця виделкою або порубаємо їх ножем,
… приблизно ось до такого стану, як показано на фото,
У глибоку миску помістимо посічену зелену цибулю, наллємо на зелень кілька столових ложок нерафінованої рослинної олії (звісно, хто не любить божественний запах насіння, може використовувати і рафіновану олію), після чого посолимо цибулю до смаку і гарненько все перемішаємо,
З’єднаємо зелену цибулю з посіченим яйцем, і ще разок все ретельно перемішаємо. Ось і все. Наша начинка для слойок повністю готова і тепер можна зайнятися формуванням випічки.
До моменту ліплення листкового тіста листкове тісто має бути розморожене, тільки рекомендую розморожувати тісто, попередньо вийнявши його з обгорткового пакету, і виклавши смужки тіста окремо, інакше вони можуть злипнутися… Отже, беремо смужку тіста і розрізаємо її навпіл,
Потім трохи розкачаємо половинку смужки листкового тіста в один бік (в одному напрямку) так, щоб вийшов квадрат (тонко розкачувати листкове тісто не потрібно!),
Викладемо начинку (приблизно столову ложку з верхом) на середину тістяного квадрата,
І зліпимо ось таку трикутну слойку з яйця і зеленої цибулі, защипавши протилежні краї тіста,
Деко намажемо невеликою кількістю рослинної олії,
Викладемо на нього наліплені слойки,
І відправимо їх запікатися в заздалегідь розігріту до 220 градусів духовку на 20-25 хвилин, орієнтуючись головним чином не на час, а на їхній зовнішній запечений вигляд.
Запікати вироби потрібно доти, доки вони гарненько не підрум’яняться. До речі, зазвичай на упаковці вказано температуру і час запікання того чи іншого листкового тіста, тому не забудьте підкоригувати тепловий режим готування виходячи з наявного у вас тіста!
Готову випічку відразу подаємо до столу в гарячому стані.
Ну а такий вигляд має цибулево-яєчна начинка в щойно приготованих слойках. Смачного і удачі в приготуванні описаного вище рецепта слойок з яйцем і зеленою цибулею.
Related Posts:
Calendar
Пн | Вт | Ср | Чт | Пт | Сб | Вс |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 |