Грінки з яйцями покроковий фото рецепт
Фото грінок з яйцями які ми дуже часто готуємо на сніданок. Робиться ця закуска дуже швидко, має велику кількість варіацій. Дуже смачно виходять ці грінки при використанні покупного курячого бульйонного кубика, який, зрозуміло, можна замінити звичайною сіллю і будь-яким набором спецій. Рецепт грінок з яйцем зображених на фотографії можна знайти тут.
Інгредієнти
- Яйця курячі — 3 шт.;
- Хліб білий — 4 скибки, товщиною приблизно 1 см. кожен;
- Рослинна олія — 4 ст. л. ложки;
- Вершкове масло — 40 гр.;
- Бульйонний кубик — 1 шт. (або, можна замінити його звичайною сіллю і спеціями, але практика показує, що з кубиком ці грінки виходять набагато смачнішими);
- Свіжомелений чорний перець — за смаком;
Рецепт грінок із яйцем. Цю закуску дуже добре готувати на сніданок, оскільки робиться вона дуже просто і швидко. Скибочки білого хліба занурюються у збиті з сіллю і спеціями яйця, після чого грінки засмажуються на суміші олії та вершкового масла до золотистої скоринки.
Довгий час я, бачачи, як моя дружина готує ці грінки на «хімічному кубику Маггі», відвертав ніс і відмовлявся їх навіть куштувати, оскільки не дуже люблю використовувати в їжі не натуральні продукти… А оскільки грінок хотілося, я готував їх сам, додаючи замість кубика сіль, чорний перець, паприку і дрібку меленого мускатного горіха… мої грінки мені загалом подобалися, але коли я одного разу все-таки спробував те, що готує моя дружина (посперечалися, чия закуска краща), я визнав, що з кубиком виходить набагато смачніше… Насправді що ви будете використовувати — винятково ваша особиста справа, тому не надто акцентуючись на цьому моменті, коротко опишу як я готую свої грінки з яйцями.
На пательню наллємо трохи рослинної олії, так, щоб ледь прикрити дно, потім увімкнемо вогонь і закинемо до рослинної олії невеликий шматочок вершкового масла (приблизно третю частину від маси, зазначеної в інгредієнтах). Найголовніше, на що варто звернути увагу, олія має добре нагрітися до моменту підготовки грінок для смаження, але в жодному разі, вона не повинна розжаритися!
Шукаєте вишукану закуску для особливого вечора? Обов’язково відвідайте https://razomv.top/kamamber-iz-grusheju-nizhna-garmonija-za-osoblivim.html, де розкриваються секрети ідеального поєднання ніжного камамберу з солодкими грушами. Ця комбінація вражає своєю гармонією — кремовий сир з легкою пліснявою нотою ідеально балансує з фруктовою свіжістю, створюючи справжній кулінарний шедевр для витончених гурманів.
Поки олія нагріватиметься, у глибокій тарілці зіб’ємо вінчиком або виделкою три яйця,
Всиплемо до яєць попередньо розкришений бульйонний кубик (або додамо замість нього сіль і будь-які спеції за смаком),
Додамо трохи свіжомеленого чорного перцю для більшого аромату грінок, і ще разок дуже ретельно перемішаємо яйця до повного розчинення солі та інших добавок (якщо те, що ви додасте в свої грінки взагалі здатне розчинятися),
Чотири скибки свіжого білого хліба (а ще краще хліба на сироватці (т.к. такий хліб має велику «дірчасту» структуру), саме такий хліб я рекомендую використовувати для приготування грінок) розріжемо поперек навпіл,
І щойно олія нагріється, занурюємо хліб у яйце з двох боків,
І відразу ж, відправляємо на сковороду,
Засмажуємо грінки з яйцями до необхідного запеченого стану, після чого, обсмажуємо хліб до аналогічного стану з іншого боку,
Обсмажуємо аналогічним чином другу партію грінок, викладаємо їх усі на тарілку, після чого, на кожну щойно приготовану і ще гарячу грінку кладемо невеликий шматочок вершкового масла,
Після того як вершкове масло розтане, грінки з яйцем одразу ж подаються до столу. І так… я люблю їх їсти з холодним молоком.
Ну а це фотографія приготованих за цим рецептом грінок, зроблена крупним планом. Всім смачного і удачі в приготуванні цієї закуски собі на сніданок.
Примітки до рецепта
Особливо додати до сказаного нічого, хіба що звертаю увагу що цю закуску краще з’їсти відразу після приготування грінок і за один раз!