Чирки тушковані зі сливами у вині покроковий фото рецепт
Рецепт приготування диких качок (чирків) тушкованих зі сливами в червоному вині. Качки обсмажуються на вершковому маслі до золотистої скоринки, потім дичину тушкують із цибулею, сливами в яловичому бульйоні та червоному вині. На завершення готування цієї страви, з отриманого жиру з вином готується соус, виходить вельми вишукана страва з дичини.
Інгредієнти
- Чирки — 3 шт.;
- Ріпчаста цибуля — 1 шт.;
- Сливи — 5-7 штук;
- Рослинна олія — 30 мл.;
- Вершкове масло — 40 гр.;
- Склянка яловичого бульйону;
- Склянка червоного напівсолодкого вина (будь-якого);
- Борошно — 2-3 ст. ложки;
- Сіль і свіжомелений чорний перець — за смаком;
Мені дуже подобається готувати страви з самостійно добутої дикої качки, але особливо страви з чирків (літають швидко, підстрелити складно). Цього разу мені захотілося не просто посмажити, або запекти дичину, а зробити чогось незвичайного і вишуканого, тим паче, цією стравою я хотів нагодувати свою тещеньку. Єдине, дуже складно зробити вишукану страву з качки, яка злегка пахне рибою, тому я вирішив не залишати цей момент поза увагою, і позбутися запаху. Ну а зробити це виявилося не дуже складно.
Наливаємо в каструлю воду, і щойно вода добре нагріється, відпускаємо в неї наших обскубаних, почищених і обмитих качок, доводимо воду до кипіння, кип'ятимо до появи на поверхні води піни, а потім просто виливаємо весь вміст каструлі (звісно ж, мається на увазі лише рибний бульйон, який пахне рибою) у каналізацію..,
а качок ще разок промиваємо холодною водою і викладаємо на блюдо остигати. Після такого нетривалого кипіння рибний присмак із чирків практично повністю зникає, принаймні запах твані стає дуже м'яким і вже точно не противним..
поки качки остигають, почистимо від шкірки сливи, і приберемо з них кісточки,
повернемося до наших качок. Розріжемо кожну навпіл, повздовж,
наллємо в глибоку сковорідку або сотейник рослинну олію (так, щоб тонким шаром залити дно), і коли вона добре нагріється, закинемо до неї шматок вершкового масла. Не чекаючи поки вершкове масло повністю розтане, закинемо в сковороду дичину,
та інтенсивно перемішуючи чирків, обсмажимо їх з усіх боків до красивої рум'яної скоринки,
головку цибулі наріжемо кубиками середнього розміру,
відправимо цибулю до дичини, і перемішуючи, обсмажимо качку з цибулею ще хвилин 5,
закинемо до дичини сливи,
заллємо вміст сковороди вином, дамо йому закипіти, після чого, тушкуємо хвилин 10-15 диких качок у вині. Під час цього, рідина в сковороді частково випарується,
далі, наллємо до тушкованих у вені чирків склянку яловичого бульйону,
спробуємо на сіль, посолимо і поперчимо за смаком, протушкуємо дичину ще хвилин 20-25, після чого тушки диких качок можна виймати і перекладати на окремі тарілки, а на соку, що залишився, та качиному жирі ми приготуємо соус.
Для цього просто всиплемо на сковорідку 2-3 ст. л. ложки борошна, вимкнемо вогонь,
І постійно перемішуючи борошно з вмістом каструлі до загустіння, отримуємо ось такий невигадливий, але дуже смачний соус для дичини,
Далі, чирків потрібно порціями по 1-2 півтушки викласти на тарілку, додати відварену картоплю або будь-який інший гарнір, полити соусом для дичини і відразу ж подати до столу,
Ну а це фото чирків тушкованих у вині зроблене крупним планом. Всім смачного і удачі в приготуванні описаного вище рецепта з дикої качки.
Примітки до рецепта
Гарним гарніром для цієї качки буде толченка, або запечена картопля.