Грибний жульєн приготування
Рецепт жульєну з білими грибами. Обсмажуємо до золотистої скоринки гриби, нарізані соломкою, окремо обсмажуємо ріпчасту цибулю. Робимо білий соус бешамель. Викладемо в кокотниці шарами: шар соусу бешамель, цибуля, гриби, ще раз бешамель, посиплемо все натертим пармезаном, і відправимо нашу грибну закуску запікатися в духову шафу до рум’янцю сиру.
Інгредієнти
- Білі гриби — 500 г.;
- Пару головок ріпчастої цибулі;
- Сир «Пармезан» — 150г.;
- Оливкова олія — 30 мл.;
- Борошно пшеничне — 50г.;
- Молоко — 500 мл.;
- Вершкове масло — 40 г.;
- Мускатний горіх — 1/2 ч. л.;
- Сіль і чорний свіжомелений перець;
Осінь. У самому розпалі білі гриби, саме час готувати з них грибний жульєн. Ця закусочна страва проста та вишукана, а готується вона так.
Почистимо цибулю, промиємо гриби, з ніжок зішкребемо верхній шар,
Наріжемо білі гриби соломкою середнього розміру, як показано на фото,
Цибулю теж наріжемо соломкою, тільки подрібніше,
Натремо сир пармезан,
Отримуємо основу нашого майбутнього жульєну — підготовлені білі гриби, ріпчасту цибулю та сир
Якщо ви хочете отримати особливо великі ягоди, варто звернути увагу на рекомендації з https://mashkina.icu/remontantna-malina-sekret-dvoh-urozhaiv-u-vashomu.html про нормування пагонів. Видаливши частину молодого приросту на початку літа, ви спрямовуєте всі сили рослини на залишені пагони, що дозволяє отримати ягоди значно більшого розміру. Це особливо актуально для тих, хто вирощує малину на продаж.
Тепер посмажимо гриби на добре нагрітій пательні, на невеликій кількості рослинної олії. При появі перших піджарок, посолимо і поперчимо гриби.
Досмажимо білі гриби до рум’яного стану, приберемо їх на деякий час убік.
Далі, на тій самій сковороді, обсмажимо ріпчасту цибулю,
Цибулю та гриби обсмажили,
Приступимо до приготування білого соусу. Розтопимо в каструлі або сотейнику грам 50 вершкового масла, потім, всиплемо в масло 50г. борошна, добре перемішаємо віночком, і, продовжуючи перемішувати, вливатимемо до борошна та олії тепле молоко, доки соус не набуде необхідної консистенції. Поваримо соус хвилин 10 на помірному вогні, після чого додамо сіль, чорний перець, мускатний горіх. Бешамель готовий, тепер можна приступати до збору грибного жульєну.
На самий низ кокотниць додамо білий соус,
Викладемо шар обсмаженої цибулі,
Заб’ємо простір, що залишився, смаженими білими грибами,
Заллємо гриби соусом бешамель,
Посиплемо натертим пармезаном, і відправимо грибний жульєн у попередньо розігріту до 220 градусів духовку запікатися на 15 хвилин, до утворення рум’яної сирної скоринки
Готовий жульєн одразу подаємо до столу! Приємного всім апетиту!
Грибний жульєн відео рецепт
Також, пропоную Вам ознайомиться з відео версією цього рецепта жульєну з білими грибами. Ну і не забуваємо підписуватися на наш кулінарний канал!