Курячі грудки запечені покроковий фото рецепт
Фото курячих грудок запечених у цибулево-грибному соусі в духовці. Готується страва з грудок досить-таки просто. Філе птиці спочатку маринуємо в суміші спецій, часнику, лимонного соку і рослинної олії. Поки птиця маринується, робимо соус. Обсмажуємо дрібно нарізану ріпчасту цибулю і тонко нарізані пластиками печериці, далі додаємо в сковорідку яйця (зрозуміло, що після того, як обсмажування охолоне), посічену зелень петрушки і кедрові горішки. Тепер нам залишилося лише обваляти промариновані курячі грудки в борошні, нашому цибулево-грибному соусі і викласти на деко. Зрозуміло, наступним кроком буде запікання курячого філе в духовці до повного приготування.
Інгредієнти
- Курячі грудки (філе) — 1,5 кг.;
- Печериці (згодяться будь-які інші гриби які можна смажити) — 300 гр.;
- Ріпчаста цибуля — 2шт.;
- Часник — 5 зубчиків;
- Яйця курячі — 2 шт.;
- Кедрові горішки — 2-3 ст. ложки;
- Лимон — 1/4 шт. (нам потрібен лимонний сік);
- Вершкове масло — 50 гр.
- Рослинна олія (для обсмажування грибів і цибулі);
- Борошно — 50 гр. (для обвалювання курячих грудок)
- Зелень кропу — кілька гілочок;
- Будь-які спеції для курки та свіжомелений чорний перець, червоний пекучий мелений перець — за смаком;
- Сіль — за смаком;
Рецепт страви з курячих грудок. Куряче філе маринуємо в часнику і спеціях, обсмажуємо ріпчасту цибулю і гриби, робимо з обсмажених продуктів соус, грудки обвалюємо в борошні, в соусі. Далі, курка в цибулево-грибному соусі запікається на деку в добре розігрітій духовці.
Якось вирішив запекти курячі грудки в духовці, але зрозумів, що якщо їх просто запекти — буде надмірно просто і не цікаво, а запікати курку під сиром — банально. Рішення прийшло саме собою — зробити цибулево-грибний соус і запекти курячі грудки саме в ньому, ну а тепер дивимося що у мене вийшло.
Приготування нашої страви з курячих грудок почнемо з підготовки маринаду. У невелику миску видавимо 5 зубчиків часнику,
Додамо до часнику кілька чайних ложок солі грубого помелу, улюблені спеції для курки, і чорний свіжомелений перець (його можна не шкодувати). Якщо хто любить гостріше, засипте в цьому місці половинку чайної (а то й цілу) ложки червоного пекучого меленого перцю,
Видавлюємо до спецій і часнику сік з четвертинки лимона, вливаємо в маринад 2 столові ложки олії, гарненько маринад перемішуємо і даємо йому постояти хвилин 10, а в цей час
Ми гарненько промиємо курячі грудки, закинемо їх у глибокий тазик і заллємо приготованим маринадом,
Добре перемішаємо птицю з маринадом рукою, і залишимо філе маринуватися хвилин на 40, а то й цілу годину,
Поки птиця маринується, підготуємо цибулево-грибний соус. Наріжемо цибулю дуже дрібними кубиками,
І почнемо його обсмажувати на невеликій кількості рослинної олії,
А поки наша цибуля обсмажується, наріжемо тонкими пластиками печериці,
Як тільки цибуля стане напівпрозорою (хвилин 5-7 готування), відправимо до неї нарізані гриби,
Посмажимо гриби з цибулею ще хвилин 10, періодично їх перемішуючи, після чого, відправимо до них гарний шматок вершкового масла, дочекаємося, коли масло повністю розтане, все гарненько перемішаємо і вимкнемо вогонь. Тепер нам потрібно дати соусу хвилин 20-30, щоб він охолов. Прискорювати цей процес не потрібно, у нас же в цей час курячі грудки маринуються, але якщо комусь не терпиться, можна набрати в раковину холодної води і поставити сковорідку у воду, там соус охолоне значно швидше..
Отже, щойно наш цибулево-грибний соус охолов, розбиваємо в нього кілька яєць, висипаємо попередньо посічену зелень, і всипаємо кедрові горішки,
Усе дуже гарненько перемішуємо до однорідного стану, і тепер можна приступити до приготування нашої страви з курячих грудок. Для початку намажемо деко невеликою кількістю рослинної олії, і підготуємо борошно, висипавши його в плоску тарілку,
Обвалюємо з усіх боків промариноване куряче філе в борошні,
Потім, аналогічним чином, з усіх боків обволікаємо курячу грудку в нашому цибулево-грибному соусі,
Викладаємо обвалену птицю на деко, після чого, відправляємо поверх філе весь соус, що залишився,
Запікаємо курячі грудки 40 хвилин у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці, після чого,
Курячі грудки виймаємо з духовки,
І подаємо їх до столу з якимось гарніром, приміром, із товченкою, або, як на цьому фото рецепта, із запеченою з розмарином картоплею,
Ну а це фото курячої грудки крупним планом, отриманої в результаті приготування нашої страви з птиці. Усім приємного апетиту й удачі в приготуванні цього рецепта!
Примітки до рецепта
Грудки приготовані за цим рецептом виходять цілком соковитими, мабуть, це відбувається через використання соусу, який утримує вологу всередині під час запікання. Незалежно від того, подається ваша страва з гарніром чи ні, з куркою буде дуже доречно подати свіжі овочі.
Related Posts:
Calendar
Пн | Вт | Ср | Чт | Пт | Сб | Вс |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 |