Торт кучерявий хлопець рецепт із фото
Торт «Хлопець Кучерявий» зі згущеним молоком це смачний шоколадний десерт зі сметанним кремом, що готується за принципом гірки. Робити його неймовірно просто, а смак виходить чудовим, що дає змогу балувати цим десертом себе і своїх домочадців часто і без особливих витрат.
Інгредієнти
- Яйця — 3 шт.
- Сметана — 375 г.
- Згущене молоко — 250 г.
- Борошно — 480 г.
- Сода — 3 ч.л.
- Оцет — 2 ч. л.л.
- Какао — 50 г.
- Цукор — 180 г.
- Сметана — 900 г.
- Цукор — 180 г.
- Згущене молоко — 150 г.
- Лимон — 1 шт.
Для помадки
- Какао — 100 г.
- Цукор — 75 г.
- Молоко — 50 мл.
- Масло вершкове — 50 г.
Приготування
Об’єднаємо всі інгредієнти для тіста, крім какао, у глибокій ємності за допомогою занурювального міксера. У підсумку, ви отримаєте тягучу, як сметана, суміш.
Половину маси заливаємо в круглу роз’ємну форму для випічки і відправляємо в духову шафу випікатися протягом 20 хвилин за температурного режиму 160 ˚С.
У другу частину тіста слід підмішати какао і, виливши у квадратну форму для запікання, випікати в духовці до готовності. Перевірити, чи готове тісто, можна за допомогою зубочистки — якщо на ній не залишилися частинки тіста, то все готово.
Готові коржі залишаємо трохи охолонути, після чого розрізаємо тільки прямокутний коричневий корж на однакові кубики.
У торті «Хлопчик Кучерявий» використовується сметанний крем зі згущеним молоком — дуже простий у приготуванні і чудово смачний у поєднанні з шоколадними коржами. Для нього слід змішати сметану з цукром і згущеним молоком та акуратно ввести туди сік одного лимона. Завдяки кислинці, крем чудово збалансує смак готового десерту.
Викладаємо на блюдо білий корж і покриваємо його кремовою масою, після чого поступово починаємо укладати коричневі кубики, формуючи акуратну півсферу. Кожен шар рясно змащуємо кремом. Коли гірка сформована, виливаємо зверху залишки і руками коригуємо фінальну форму десерту.
На невеликому вогні розчиняємо масло, додаємо в нього какао-порошок, цукор і молоко та змішуємо все до однорідної консистенції. Помадку не слід доводити до кипіння, достатньо дати інгредієнтам стати гарячими та змішатися. Покриваємо отриманою помадкою наш торт і відправляємо його настоюватися.
Ідея з сайта https://olkinblog.icu/.