Гливи солоні покроковий фото рецепт
Рецепт простої грибної закуски з гливи. Гриби перебирають, швидко відварюють, заливають маринадом, витримують у холодильнику повну одну добу, після чого солоні гливи повністю готові і їх можна подавати до столу, до смаку додавши зелень, цибулю і олію. Страва дуже проста і корисна, а найголовніше, її можна подавати як на святковий стіл, так і як пісну грибну страву.
Інгредієнти
- Гливи — 1кг.;
- Часник — 1 головка;
- Для маринаду: 5 гвоздик, 2 лаврові листки, 0,5 ч. ложки коріандру, 0,5 ч. ложки коріандру, 0,5 ч. ложки. ложки насіння гірчиці; 7 горошин духмяного перцю; сіль, цукор і чорний перець горошком — за смаком.
- Для подачі: рослинна олія, зелень кропу, за бажанням — ріпчаста цибуля і часник;
Чомусь усі повсюдно солять і маринують лісові гриби, але мало хто звертає увагу на гливи, які цілий рік можна купувати в магазині. Смак і аромат глив особисто мені дуже нагадує благородні білі гриби, ось я і вирішив як експеримент зробити закуску з них. Експеримент вдався! Страва вийшла дуже смачною, а подавати її можна і на святковий стіл, і у Великий піст, тому, із задоволенням розповім, як вона готувалася.
Для початку гриби перебираємо, зрізаємо самі основи, гриби з товстими ніжками розрізаємо вздовж,
Нарізаємо подібним чином усі гриби. Головне, щоб нарізка вийшла не надто дрібною, оскільки після уварювання гливи значно скоротяться в об’ємі.
Встановимо на вогонь каструлю з водою (води наливайте приблизно 2/3 об’єму, інакше буде потім нікуди поміщати гриби), і щойно вода закипить, відправимо в каструлю гливи і відварюватимемо їх 10-12 хвилин, іноді перемішуючи…
Для власників невеликих садових ділянок на https://yourule.top/samshit-vichnozelenij-vichna-klasika-dlja-vashogo.html знайдуться цікаві варіанти використання самшиту в контейнерах. Такі мобільні композиції дозволяють створювати елегантні акценти на терасах і балконах.
На сусідній конфорці почнемо готувати маринад. Візьмемо невелику каструлю, наллємо в неї 1-1,5 літра води (цього об’єму достатньо для засолювання мінімум 2-х кг грибів). грибів!), доведемо воду до кипіння, всиплемо у воду 1,5 ст. ложки кориандру. ложку солі (за смаком, маринад для грибів має вийти «солонішим за солоний»), додамо дрібку цукрового піску та всі інші спеції для маринаду: 5 гвоздик, 2 лаврових листки, 0,5 ч. л. солі, 0,5 ч. л. солі. ложки коріандру, 0,5 ч. ложки насіння гірчиці; 7 горошин духмяного перцю.
Після закладання спецій вимикаємо вогонь, даємо маринаду постояти і настоятися на охолоджувальній конфорці хвилин 10,
Потім, використовуючи шумівку, перемістимо відварені гливи в чисті банки (щільно банки не набиваємо!!!),
Чистимо часник, нарізаємо зубчики невеликими скибочками, прокладаємо гриби цими скибочками часнику,
Потім зливаємо з банок усю рідину (бульйон, у якому варилися гриби, обов’язково опиниться в банці, як би Ви його не відціджували шумівкою)!), і заливаємо гриби під зав’язку нашим маринадом для грибів, намагаючись, щоб до банок рівномірно потрапили і маточки гвоздик, і горошини запашного перцю, і лаврові листки.
Після заливки маринаду візьмемо чисту ложку, і «повтикаємо» її в гриби, з тим, щоб маринад змішався з грибним бульйоном (на випадок, якщо він раптом ще залишився),
Далі, закриваємо банки кришками, чекаємо, коли наші гриби охолонуть до кімнатної температури, після чого, прибираємо гриби в холодильник засолюватися на добу.
Після того як гриби засолилися їх можна подавати до святкового або пісного столу! Особисто мені подобається викладати гриби ось у таку вазочку,
Додавати до грибів трохи посіченої зелені петрушки та зеленої цибулі, свіжомеленого чорного перцю, залити грибну закуску, що вийшла, нерафінованою соняшниковою олією,
І ось у такому вигляді подавати солоні гливи до столу! Смачного!
Солоні гливи відео рецепт
Також, Ви можете подивитися аналогічний відео рецепт цієї самої грибної закуски або клікнувши на відео плеєр, або, перейшовши на наш канал в Ютубі (а там є ще багато чого цікавого!) :).