Skip to content

Menu

Архивы

  • Апрель 2025
  • Март 2025
  • Февраль 2025
  • Январь 2025
  • Декабрь 2024
  • Ноябрь 2024
  • Май 2024

Calendar

Апрель 2025
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
« Мар    

Рубрики

  • Дім і побут
  • Здоров'я
  • Кулінарні рецепти
  • Мода і стиль
  • Рецепти
  • Різне
  • Харчування

Copyright Київські розваги 2025 | Theme by ThemeinProgress | Proudly powered by WordPress

Київські розваги
Written by admin on 01.04.2025

Манти з телятини та свинини покроковий фото рецепт

Кулінарні рецепти Article

Фото мантів із телятини та свинини

Манти зображені на фото були мною зліплені повністю з нуля: я, як савраска, місив тісто, м’ясо двох сортів (телятина і свинина) нарізав ножем на маленькі шматочки, після чого готував із нього фарш… ліпив манти і варив їх у пароварці. Вийшло дуже смачно і здорово.

Читать далееЖуравлина в цукровій пудрі приготування в домашніх умовах

Інгредієнти

  • М’якоть телятини — 1,5 кг.
  • М’якоть свинини — 600 гр.
  • Ріпчаста цибуля — 6 головок
  • Часник — 1 головка
  • Сіль, чорний перець, приправи для м’яса (я використовував Хмелі сунелі)

Для приготування тіста на манти

  • Яйця — 2 шт.
  • Вода — 200гр.
  • Борошно — хрін знає в якій кількості, рівно стільки, щоб круте тісто замісити..
  • Сіль
  • рецепт мантів

    Читать далееІндичка з овочами в казані, тушкована із зеленим горошком

    Рецепт приготування мантів у пароварці без будь-яких претензій на оригінал — просто саме таким чином я їх готую. У рецепті описано весь цикл готування — приготування тіста на манти, приготування фаршу, ліплення мантів. Манти готуються на основі м’яса телятини і свинини, тісто готується з яєць і борошна… коротше все просто, а найголовніше — смачно.

    Процес приготування мантів складається з 4-х етапів: 1) підготовка тіста на манти; 2) підготовка фаршу для мантів; 3) ліплення мантів; 4) варіння мантів у пароварці або мантоварці; Сюди ж можна додати ще один допоміжний етап — приготування соусів і добавок до мантів, бо вживати цю чудову страву під прозаїчний кетчуп із майонезом — на мій погляд, глибоке збочення..! Отже, описую як готувати манти.

    Підготовка тіста на манти

    Читать далееТірамісу в домашніх умовах рецепт із фото

    Так, саме з цього етапу і починається приготування мантів, оскільки тісто повинно відлежатися і дійти, для чого потрібен певний час. Тісто на манти готується швидко, але місити його потрібно довго і не один раз. Тісто має вийти крутим, відповідно запасаємося терпінням і великою кількістю борошна. Я не знаю скільки конкретно знадобиться борошна, але дуже рекомендую підготувати близько 2х кг.

    vfyns

    Читать далееСалат заманіха з помідорів і перцю - зимова закуска зі списку маст-хев

    У глибоку тарілку або каструлю розбиваємо два яйця і дуже ретельно збиваємо їх виделкою до отримання однорідної маси (білки і жовтки повинні повністю перемішатися).

    приготування мантів

    Читать далееПиріжки із сайрою та капустою в духовці

    У перемішані яйця наливаємо приблизно склянку холодної води (я брав холодну кип’ячену воду з чайника).

    манти рецепт приготування

    Читать далееЯк приготувати бефстроганов із яловичини зі сметаною

    Трохи солимо (приблизно 1 чайна ложка) і перемішуємо яйця з водою до однорідної маси

    манти в пароварці

    Читать далееЧим відрізняються кекси, мафіни та капкейки

    У нашу тарілку насипаємо приблизно склянку борошна..

    манти фото

    Читать далееЛимонад із медом і лимоном

    Ретельно перемішуємо..

    соус до мантів

    Читать далееСкільки соку можна вичавити з 1 кг яблук

    До отримання однорідної маси… І робимо цю процедуру доти, доки тісто можна перемішувати виделкою. Т.е. повністю перемішали, підсипали трохи борошна, і ще раз перемішали, а потім ще раз підсипали борошна…

    рецепти соусів до мантів

    Читать далееРожевий лимонад із каркаде

    Щойно в тарілці мішати тісто стало складно — на стіл насипаємо кілька склянок борошна, рівномірно його розподіляємо по поверхні, і вивалюємо поверх борошна вміст нашої тарілки, після чого починаємо м’яти тісто обома руками, періодично досипаючи борошно… М’яти тісто і досипати борошно потрібно до такого стану тіста, коли куля з тіста кинута на стіл не розтікається по ньому, а продовжує зберігати форму кулі. Іншими словами, вам потрібно отримати те, що називається «тісто замішане круто».

    vfyns

    Читать далееЧи можна заморожувати макарони

    Наступним відповідальним етапом приготування мантів — є приготування фаршу. Телятину нарізаємо на дуже маленькі шматочки (приблизно по 3-5 мм), нарізане м’ясо поміщаємо в каструлю.

    манти

    Читать далееКурка з макаронами та сиром у духовці

    Аналогічним чином чинимо з нашою свининою. На фото рецепта я постарався зобразити як я різав м’ясо (див. зліва — направо): шматок м’яса ріжеться на пластики, пластики нарізаються смугами, які потім нарізаються на шматочки.

    рецепт мантів

    Читать далееЯк варити сардельки в мультиварці

    Подрібнюємо часник. Кому ліньки подрібнювати його ножем — може натерти часник на тертці або вичавити на часникодавці.

    приготування мантів

    Читать далееЯк приготувати свинину в мультиварці у фользі

    Цибуля — нарізаємо на маленькі кубики, якомога дрібніше

    манти рецепт приготування

    Читать далееБананова шарлотка в мультиварці

    Часник і цибулю закидаємо в каструлю до м’яса, після чого все солимо, перчимо, рясно посипаємо спеціями

    рецепт мантів

    Читать далееТушкована картопля з м'ясом у мультиварці

    І ретельно перемішуємо фарш руками.

    тісто на манти

    Читать далееРисова каша

    Щойно у нас в наявності з’явилася каструля з фаршем і миска з тістом — починаємо ліпити справжнісінькі пацанівські манти.

    Манти ліпити не просто — а дуже просто! Мені допомагав ліпити манти мій 3х річний син, і навіть у нього все виходило. Перед початком ліплення мант, дуже рекомендую ще разок перемішати фарш, і ще разок перемішати наше вже готове тісто! Детально описую нехитру методу.

    Читать далееКомпот із вишні та яблук на зиму

    як ліпити манти

    Насипаємо на стіл борошно, перемішуємо вже готове тісто, відрізаємо від тіста шматок із кулак і розкачуємо цей шматок у ковбаску завтовшки сантиметра 2

    Читать далееМлинці фаршировані сиром

    приготування мантів

    Розкатану ковбаску з нашого тіста на обробній дошці нарізаємо на шматочки,

    Читать далееКуряча печінка з гречкою в мультиварці

    рецепт мантів

    Шматочок тіста розгортаємо качалкою, а у кого її немає (як у мене) розгортаємо тісто звичайною скляною пляшкою. У центр отриманого кружка викладаємо приблизно столову ложку фаршу з гіркою,

    Читать далееКурячі гомілки в томатному соусі

    манти фото

    Зліплюємо верхню частину кружка тіста, залишаючи не зліпленими частини манта зліва і справа.

    Читать далееКекс із вишнею в мультиварці

    рецепт мантів

    Зліплюємо ліві та праві частини манта перпендикулярно щодо першого шва зліпка,

    Читать далееЗаморожені овочі з фаршем у мультиварці

    vfyns

    Зліплюємо лівий нижній край манта з правим нижнім його краєм, і відповідно теж саме робимо з лівим верхнім і правим верхнім його краєм.

    Читать далееСуп із яловичиною та гречкою в мультиварці

    рецепт мантів

    Отримуємо ось такий зашибаючий мант! Намагайтеся в процесі ліплення не порвати тісто, інакше з нього (манта) буде витікати сік.

    Читать далееЯк приготувати перці в мультиварці

    манти рецепт приготування

    Проробляємо процедуру ліплення мантів доти, доки у вас не закінчиться або тісто, або м’ясо. Манти краще складати на рознос, і в один шар (щоб не злиплися). Нехай вас не бентежить фото — там зображена вже друга (остання) таця, і мені зліплені манти тупо було вже нікуди складати.

    Читать далееПиріг із виноградом у мультиварці

    Процес готування мантів у пароварці та мантоварці — практично ідентичний. Різниця лише в тому, що пара в мантоварці утворюється за рахунок плити, а в пароварці — за рахунок нагрівального елемента.

    манти в пароварці

    Читать далееПечемо картопляний хліб у мультиварці

    І в пароварці, і в мантоварці — манти викладаються одним шаром на кухлі, які попередньо я б рекомендував змастити невеликою кількістю рослинної олії (щоб не приліпали).

    рецепт мантів

    Читать далееПерсики в сиропі на зиму

    Далі пароварка або мантоварка накривається кришкою і вмикається. Манти готуються 35-40 хвилин з моменту початку утворення рясної пари. Ось, власне, і весь процес готування мантів.

    Дуже істотним доповненням до страви — є всілякі соуси до мантів. Поки наші манти варяться на парі (а це практично 40 хвилин), у вас повно часу для готування соусів і добавок.

    Читать далееЯк зробити майонез

    рецепти соусів до мантів

    Особисто я встиг за цей час приготувати три соуси, зображені на фото, — на основі сметани, аджики та цибулі. І щойно я заведу розділ «соуси» в моїй кулінарній книзі — неодмінно зроблю тут посилання на рецепти соусів до мантів.

    Читать далееПиріг із капустою

    соус до мантів

    Ну ось і все… щойно наші манти постояли в парі 35-40 хвилин, ми їх акуратно (щоб не порвати тісто) викладаємо на плоску тарілку й одразу ж поїдаємо! Приємного всім апетиту!

    Related Posts:

    • Класичне харчо зі свинини
    • Тісто на молоці для пиріжків
    • Тісто на молоці для пиріжків
    • Як приготувати кролика
    • Пиріг із капустою
    • М'ясо бобра тушковане в сметані покроковий фото рецепт

Архивы

  • Апрель 2025
  • Март 2025
  • Февраль 2025
  • Январь 2025
  • Декабрь 2024
  • Ноябрь 2024
  • Май 2024

Calendar

Апрель 2025
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
« Мар    

Рубрики

  • Дім і побут
  • Здоров'я
  • Кулінарні рецепти
  • Мода і стиль
  • Рецепти
  • Різне
  • Харчування

Copyright Київські розваги 2025