Skip to content

Menu

Архивы

  • Апрель 2025
  • Март 2025
  • Февраль 2025
  • Январь 2025
  • Декабрь 2024
  • Ноябрь 2024
  • Май 2024

Calendar

Апрель 2025
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
« Мар    

Рубрики

  • Дім і побут
  • Здоров'я
  • Кулінарні рецепти
  • Мода і стиль
  • Рецепти
  • Різне
  • Харчування

Copyright Київські розваги 2025 | Theme by ThemeinProgress | Proudly powered by WordPress

Київські розваги
Written by admin on 26.02.2025

Як зробити майонез

Кулінарні рецепти Article

Приготування більшої кількості салатів не обходиться без використання майонезу. Олів’є, шуба, крабовий та інші закуски готуються з додаванням цього простого соусу. Але багато господинь давно розчарувалися в магазинній продукції, оскільки вона містить у собі велику кількість консервантів, крохмалю та інших домішок. При цьому зробити майонез у домашніх умовах можна дуже просто з найдоступніших продуктів. Калорійність домашнього соусу в середньому становить 568 ккал.

Як зробити домашній майонез блендером — фото рецепт покроково

Читать далееЖуравлина в цукровій пудрі приготування в домашніх умовах

Ніколи не робили майонезну заправку своїми руками? Не проблема, просто дотримуйтесь рецепта, в якому опис кожного кроку супроводжується фотографією етапу. З інструментів знадобиться тільки занурювальний блендер.

Інгредієнти

  • Рослинна олія: 170 мл
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Цукор: 1 ч. л.
  • Сіль: 0.5 ч. л.
  • Гірчиця готова: 0.5 ч. л.
  • Лимонний сік (оцет): 1 ст. л.
  • Вода холодна: 1 ст. л.

Інструкція приготування

  1. Під час приготування всі продукти мають бути однієї кімнатної температури, тому заздалегідь дістаємо все необхідне з холодильника.

    Читать далееІндичка з овочами в казані, тушкована із зеленим горошком

    Як зробити майонез

  2. Вбиваємо яйце в досить високу ємність. Слідом наливаємо потрібну кількість рослинної олії.

    Читать далееТірамісу в домашніх умовах рецепт із фото

    Як зробити майонез

  3. Відразу додаємо цукор, сіль, гірчицю, сік лимона або оцет, воду. Занурювальний блендер опускаємо так, щоб накрити жовток.

    Читать далееСалат заманіха з помідорів і перцю - зимова закуска зі списку маст-хев

    Як зробити майонез

  4. Вмикаємо блендер на повну потужність, уже за кілька секунд маса набуде характерної пишності та білуватого кольору.

    Читать далееПиріжки із сайрою та капустою в духовці

    Як зробити майонез

  5. Майонез готовий, його можна одразу ж використовувати для приготування салатів, закусок, маринадів і заправок. Термін зберігання в холодильнику приблизно 3-5 днів.

    Читать далееЯк приготувати бефстроганов із яловичини зі сметаною

    Як зробити домашній майонез

Як зробити майонез міксером

Майонез, приготований у домашніх умовах, вважається одним із найпростіших і найпоширеніших соусів. Цей продукт є не тільки смачним, а й корисним, оскільки не містить у своєму складі канцерогенів. А приготувати його зможе будь-яка господиня за кілька хвилин, маючи під рукою міксер.

Читать далееЧим відрізняються кекси, мафіни та капкейки

Для отримання цікавого смаку в рецепті використовується невелика кількість оливкової олії, але можна взяти тільки соняшникову.

Інгредієнти:

  • Куряче яйце — 1 шт.;
  • Оливкова олія — 50 мл;
  • Рослинна олія — 150 мл;
  • Гірчиця — 1 ч. л.;
  • Цукровий пісок — 1 ч. л. л.;
  • Сіль — 1 щіпка;
  • Лимонний сік — 2 ч. л. л.
Читать далееЛимонад із медом і лимоном

Спосіб приготування:

  1. Беремо лимон, відрізаємо невелику скибочку і видавлюємо з нього сік у миску. У глибоку посудину розбиваємо яйце таким чином, щоб зберегти цілісність жовтка.Як зробити майонез
  2. Туди ж кладемо сіль, цукровий пісок і гірчицю. Беремо міксер і приступаємо до збивання.Як зробити майонез
  3. Збиваємо доти, доки маса посвітлішає і збільшиться в кілька разів. Після цього вливаємо рослинну олію тонкою цівкою, при цьому активно працюємо міксером.Як зробити майонез
  4. Наприкінці вливаємо лимонний сік і перемішуємо ложкою. Перекладаємо готову заправку в банку, накриваємо кришкою, зберігаємо в холодильнику.Як зробити майонез

Якщо ви хочете спробувати щось нове у консервації, зверніть увагу на рецепт різаних огірків на зиму без стерилізації за посиланням https://mamisichki.online/rizani-ogirki-na-zimu-bez-sterilizacii.html. Цей метод дозволяє зберегти більше корисних речовин у огірках, що робить їх ще кориснішими.

Як зробити майонез із гірчицею або часником

Читать далееСкільки соку можна вичавити з 1 кг яблук

Щоб злегка урізноманітнити улюблений соус можна додати в нього трохи подрібненого часнику. Він зробить майонез не тільки ароматним, а й трохи гострішим. З такою заправкою навіть найбанальніший салат заграє новими фарбами. А готується не складніше класичного.

Інгредієнти:

  • Жовток курячий — 2 шт.;
  • Сік лимона — 1 ст. л.;
  • Гірчиця — 1 ч. л.;
  • Цукор — 5 ч. л.;
  • Сіль — 0,5 ч.л.;
  • Зубчик часнику — 1 шт.;
  • Рослинна олія — 300 мл.
Читать далееРожевий лимонад із каркаде

Спосіб приготування:

  1. Насамперед беремо яйця і відокремлюємо жовтки від білка. Жовтки поміщаємо в подовжену склянку, де надалі будемо збивати їх блендером.Як зробити майонез
  2. Одразу кладемо в склянку гірчицю, цукор і сіль та опускаємо блендер майже до самого дна.Як зробити майонез
  3. Збиваємо приблизно 30-40 секунд, поступово вливаючи рафіновану олію. Наприкінці кладемо очищений зубчик часнику і пробиваємо ще раз.Як зробити майонез
  4. Шикарний холодний соус із легким часниковим ароматом і присмаком готовий. Його можна використовувати для заправки салатів або намазки на хліб.Як зробити майонез

Як зробити пісний майонез без яєць

Майонез вважається однією з найпопулярніших салатних заправок. Але присутність у його складі яєць робить продукт калорійним і жирним. Приготувати дієтичний соус, корисніший для здоров’я та приємніший на смак, можна за таким рецептом.

Читать далееЧи можна заморожувати макарони

Інгредієнти:

  • Маринад від зеленого горошку — 150 мл;
  • Рафінована соняшникова олія — 400 мл;
  • Сіль — 1 ч. л.;
  • Гірчичний порошок — 1 ч. л. л.;
  • Свіжовичавлений сік лимона — на розсуд;
  • Цукор — 2 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Беремо банку зеленого горошку, купленого в магазині, і зливаємо рідину в окрему посудину. Додаємо туди ж сіль, цукор і гірчичний порошок (можна взяти готову гірчицю). Видавлюємо сік лимона. Наприкінці вливаємо рослинну олію (2/3 від необхідного обсягу).Як зробити майонез
  2. Беремо блендер і занурюємо його в отриману суміш, опускаючи на саме дно.Як зробити майонез
  3. Збиваємо на максимальній швидкості протягом 1 хвилини. Переміщаємо блендер по всій висоті суміші, щоб рівномірно збити всі інгредієнти. Додаємо олію, що залишилася, і знову збиваємо.Як зробити майонез
  4. Пісний майонез можна додавати, як у холодні, так і гарячі закуски. За смаком він майже не відрізняється від класичного з яйцями.Як зробити майонез

Поради та рекомендації — робимо густий і смачний майонез

Читать далееКурка з макаронами та сиром у духовці

Багато хто вважає, що майонез є одним із найлютіших ворогів людини. Але це стосується тільки магазинного продукту. Домашній соус це, по суті, збита рослинна олія з різними добавками. Якщо вживати його в межах розумного, ніякої шкоди він не несе. Для отримання ідеальної заправки рекомендуємо скористатися нашими порадами:

  • Не слід додавати одразу весь об’єм рослинної олії, який вказано в рецепті. У такому разі отримана суміш може не загуснути до потрібної консистенції.
  • Усі інгредієнти обов’язково мають бути свіжими та однієї температури.
  • Регулювати рідину соусу можна рослинною олією. Щоб заправка була густішою, додайте на 50-100 мл більше, ніж зазначено в рецепті. Якщо потрібно отримати більш рідку суміш, варто зменшити вихідний об’єм на 50 мл.
  • Збивати майонез найпростіше блендером, другий за зручністю і швидкістю інструмент — міксер. За відсутності того й іншого підійде звичайний вінчик, але часу на збивання піде в рази більше.
  • Для приготування підходить тільки рафінована рослинна олія.
  • Обов’язково додавайте підкислювач: підійде укус або лимонний сік.
  • Для поліпшення смаку й аромату можна додавати в майонез часник, паприку або інші спеції.

Насправді зробити домашній майонез не складніше, ніж купити готовий у магазині. На приготування йде не більше 2-3 хвилин. Спробуйте приготувати тільки один раз, і ви назавжди відмовитеся від заводського продукту з незрозумілими компонентами. На завершення відео-рецепт майонезного соусу на основі молока.

Related Posts:

  • Класичне харчо зі свинини
  • Торт медовий рецепт у домашніх умовах
  • Соус до м'яса в домашніх умовах
  • Як приготувати кролика
  • Тісто на молоці для пиріжків
  • Тісто на молоці для пиріжків

Архивы

  • Апрель 2025
  • Март 2025
  • Февраль 2025
  • Январь 2025
  • Декабрь 2024
  • Ноябрь 2024
  • Май 2024

Calendar

Апрель 2025
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
« Мар    

Рубрики

  • Дім і побут
  • Здоров'я
  • Кулінарні рецепти
  • Мода і стиль
  • Рецепти
  • Різне
  • Харчування

Copyright Київські розваги 2025