Хашлама з яловичини з картоплею рецепт з фото
Хашлама — національно вірменська страва, являє собою тушковане на повільному вогні м’ясо з овочами, викладеними один на одного шарами в певній послідовності, що істотно впливає на смак. Прекрасний варіант обіду або ситної вечері для великої родини. У класичному рецепті використовується баранина, але в домашніх умовах краще взяти яловичину або навіть свинину. Загальний час приготування — 3 години.
Інгредієнти:
- яловичина (свинина, баранина) — 1,5 кг;
- картопля — 0,5 кг;
- ріпчаста цибуля — 1 кг;
- помідори — 1 кг;
- морква — 1 кг;
- солодкий (болгарський) перець — 0,5 кг;
- баклажани — 0,5 кг;
- часник — 5-6 зубчиків;
- вода (пиво, біле вино) — 100 мл;
- сушена зелень — за смаком (не обов’язково);
- лавровий лист — 1 штуки (не обов’язково);
- рослинна олія — для обсмажування м’яса;
- сіль, перець, спеції — за смаком.
Найсмачніша хашлама виходить із яловичої або свинячої грудки. Щоб страва вийшла ароматнішою, замість води краще додавати світле пиво або біле сухе вино. Як приправи добре підходять хмелі-сунелі, лавровий лист (1-2 штуки) і сушена зелень (кріп, петрушка).
Рецепт хашлами з картоплею
1. М’ясо промити і нарізати великими шматками.
2. Розігріти на плиті з рослинною олією каструлю (сотейник або казан).
3. Викласти на дно м’ясо, посипати спеціями та посолити. Обсмажити з двох боків до появи легкого рум’янцю, потім зняти каструлю з вогню.
4. Очищену цибулю подрібнити півкільцями і викласти поверх м’яса. Зверху додати шари нарізаної кружальцями моркви і половину порубаного на дрібні шматочки часнику.
5. Картоплю помити, почистити, нарізати тонкими кружальцями і викласти в каструлю поверх часнику. Посолити.
6. Болгарський перець порізати тонкими кільцями і викласти на картоплю, потім додати нарізані кружальцями баклажани і помідори. З самого верху — друга половина часнику.
7. Влити в каструлю воду, пиво або біле сухе вино. Накрити кришкою.
8. Поставити на плиту, увімкнути слабкий вогонь, тушкувати 2-2,5 години до готовності.
9. Готову хашламу з картоплею зняти з плити, додати сушену зелень, будь-які приправи, лавровий лист (за бажанням), дати настоятися 10-15 хвилин і подати до столу.
Створено за підтримки сайта https://topmyblog.icu/