Крем суп зі шпинату з вершками
Шпинат славиться корисними властивостями і наявністю великої кількості заліза в складі, тому його рекомендують для харчування дітей і вагітних. Правильно приготований суп пюре зі шпинатом припаде до смаку не тільки їм, а й усім іншим членам сім’ї.
Існує багато варіантів і рецептів приготування супу пюре зі шпинатом, ось один із них:
- Шпинат — свіжий або заморожений (1-2 великих пучки або 150-200 г).
- 2 великі картоплини.
- 1 цибулина (біла).
- 0,5 л води.
- 1 л молока або вершків (на молоці суп менш калорійний).
- Рослинна олія для обсмажування цибулі.
- Приправи (сіль і перець, за бажанням).
- Житні сухарики.
Склад крем супу зі шпинатом дуже простий і доступний. Якщо для приготування його використовується зняте або нежирне молоко, суп виходить низькокалорійним і цілком підходить для дієтичного харчування або бажаючим схуднути. Додавання вершків робить його поживним, що й пояснює його популярність у дитячому меню.
Цей суп — найкращий спосіб нагодувати дитину зеленню, яка не подобається малюкам в іншому вигляді. Цей же суп пюре зі шпинатом і вершками має м’який ніжний смак і приємну консистенцію, Малюки не здогадуються, що до складу супу-пюре входить неулюблений ними шпинат, і з задоволенням його їдять, а додавання житніх сухариків додає йому приємної кислинки і додає текстури.
Шпинат — смачно і корисно
Шпинат — зелений листовий овоч — дуже популярний у країнах Середземномор’я та в англійській кухні, де його подають у різних видах, починаючи від салатів, до супів і різноманітних гарнірів. У нас шпинат використовується не надто часто, здебільшого як добавка до зеленого борщу та в салатах, а даремно — ця зелень дуже корисна для організму, особливо в зимовий час, коли відчувається гостра нестача вітамінів і мінеральних речовин.
Шпинат прекрасно переносить глибоке заморожування, зберігаючи всі свої поживні та корисні властивості, що робить його незамінним продуктом харчування дорослих і дітей особливо в холодну пору року, коли вітамінів недостатньо, а свіжі овочі або недоступні, або не надто якісні.
Покрокове приготування страви
Перед приготуванням супу пюре зі шпинатом необхідно ретельно підготувати всі інгредієнти, особливо зелень. Шпинат часто буває забруднений піском, тому його спочатку замочують у холодній воді, а потім ретельно промивають листочок за листочком. Грубі та розмочалені черешки обрізають, свіжозаморожений шпинат кладуть у страву, не розморожуючи, інакше він стане водянистим і несмачним.
- Цибулю та картоплю миють і очищають від шкірки.
- Нарізану цибулю обсмажують до прозорості на маленькому вогні в невеликій кількості рослинної олії. Для дитячого харчування бажано використовувати якісну оливкову олію. Не пересмажуйте цибулю — вона не повинна зарум’янитися, а тільки стати м’якою і податливою, щоб її потім було легко подрібнити в міксері з іншими інгредієнтами.
- У каструлю з цибулею додається нарізана картопля і заливається водою. Тушкується до м’якості на маленькому вогні в закритій каструлі. Зазвичай цей процес не займає більше 10-15 хвилин, що дуже цінно для приготування дитячої їжі вічно зайнятою мамою.
- У практично готову картоплю кладуть шпинат. Занадто довго варити не треба — страва втратить смак і аромат, свіжий шпинат вариться практично миттєво, для морозива достатньо 5-10 хвилин. Зелень має просто стати м’якою, цього достатньо, оскільки шпинат, який тривалий час варився, втрачає не тільки зовнішній вигляд, а й усі свої корисні властивості. Такий суп не буде корисний ні малюкам, ні дорослим.
- Готовий і трохи охолоджений суп пюре зі шпинатом збивають блендером до однорідного стану прямо в тому посуді, де він готувався, або перекладають у міксер.
- Молоко або вершки нагрівають до кипіння і додають тонкою цівкою в овочеву суміш, постійно перемішуючи. Якщо суп пюре зі шпинатом вийшов неоднорідним, його можна ще раз збити міксером. Суп на молоці менш калорійний, а з вершками підходить для харчування дітей і дорослих, ослаблених після хвороб, які потребують додаткових калорій.
- Готовий продукт підсолюють і за бажання перчать. Для годування найменших дітей перець не додають, а сіль використовується в мінімальних кількостях.
Сухарики розкладають у розлитий по тарілках суп. Можна використовувати готові житні сухарі, але для дитячого або дієтичного харчування їх краще приготувати самостійно, нарізавши та підсушивши чорний хліб у духовці.
Суп пюре зі шпинатом чудово гармонує з сиром, копченою ковбасою, шинкою та французькими грінками, а малечі після нього можна дати десерт із печених яблук і смачний свіжий сік. Харчуйтеся правильно, смачно та різноманітно і будьте здорові!
Джерело: https://fasterdel.icu/.