Каша перлова в мультиварці з м’ясом
Багато господинь уникають займатися приготуванням страв із такої крупи, як перловка, через острах (або лінь) довгих клопотів із нею. Та й за смаком подобається він не кожному. Але якщо при приготуванні перловки врахувати і дотримати буквально один нюанс і підібрати їй правильну «компанію» інгредієнтів, то в результаті можна отримати просто незрівнянну страву з цієї крупи. Наприклад, перловка з м’ясом у мультиварці може вийти напрочуд смачною і досить-таки ніжною (що не властиво цій крупі).
Готується ж ця страва за принципом відомого й улюбленого багатьма гурманами плову з будь-яким видом м’яса. Ми ж будемо використовувати яловичу м’якоть. Для прискорення процесу готування перлову крупу попередньо ретельно промиємо і замочимо в холодній воді на ніч. У розмоклому вигляді вона значно швидше звариться — це і є той самий нюанс, дотримання якого суттєво впливає не тільки на кількість витраченого на приготування часу, а й на кінцевий результат загалом.
- 2 мультисклянки сухої перловки;
- 400 г. м’якоті яловичини;
- мелений перець, ріпчаста цибуля, сіль, морква і часник — за смаком;
- 50-60 мл. рослинної олії;
- 5-6 мультистаканів води або готового м’ясного бульйону.
Непоганим доповненням до цього складу інгредієнтів могли б стати ягоди барбарису.
- Час приготування — близько 2 год. (не враховуючи часу на вимочування крупи).
- Кількість порцій — 6-7.
Перловка з м’ясом у мультиварці спосіб приготування:
Дуже ретельно промиваємо яловичу м’якоть, обтираємо серветками (бажано насухо) і нарізаємо дрібними кубиками (що дрібніше буде нарізано м’ясо, то швидше воно приготується).
Овочі очищаємо, промиваємо і подрібнюємо довільно (дрібно чи крупно — справа смаку і звички).
Наливаємо в чашу мультиварки олію і закладаємо подрібнене м’ясо. Не закриваючи кришку апарата і періодично перемішуючи, обсмажуємо яловичину з чверть години, встановивши режим «Жарка».
Потім закладаємо подрібнені овочі, обсмажуємо ще 5 хвилин.
Додаємо в чашу пару мультисклянок теплої/гарячої води, перемішуємо і закриваємо мультиварку. Готуємо на режимі «Тушкування» 40 хвилин.
Після закінчення заданого часу засипаємо вимочену і добре промиту перловку, додаємо спеції та 2,5-3 мультисклянки водички або бульйону (щоб рівень води був вищим за продукти буквально на 1,5 см), перемішуємо і закриваємо кришку мультиварки. Тепер встановлюємо на апараті режим «Плов» і готуємо ще 40 хвилин.
Наш ароматний розсипчастий плов із перловки в мультиварці готовий.
Мультиварка REDMOND RMC-M211. Потужність 860 Вт.
Перловка з тушонкою в мультиварці:
Якщо вам не подобається перлова каша, значить, ви не пробували наш рецепт! Перловка з тушонкою в мультиварці виходить незвично смачною, поживною і корисною. Каша, приготована за цим рецептом, сподобається навіть маленьким «нехочухам». Таку страву можна подати на вечерю або на обід.
- крупа перлова — 2 мультисклянки;
- тушонка — 1 банка (або за смаком);
- вода — 1 літр;
- цибуля ріпчаста — 1 шт;
- морква — 1 шт;
- томатна паста — 2 ст. л. ложки (за бажанням);
- рослинна олія — для смаження;
- сіль, спеції — за смаком.
Щоб готова каша вийшла м’якою, за 3-4 години до готування, замочуємо перловку в крижаній воді. Цибулю ріжемо невеликими кубиками, моркву тремо на крупній тертці. У мультиварку виливаємо соняшникову олію, перекладаємо в неї моркву і цибулю, вибираємо режим «Жарка», обсмажуємо протягом 15 хвилин. Додаємо кілька ложок томатної пасти.
До овочів додаємо тушонку. Готуємо 5 хвилин. Потім перемикаємо режим на «Тушкування», «Каша» або «Плов».
У чашу мультиварки додаємо розбухлу крупу, наливаємо воду. Варимо. На приготування каші у мене йде приблизно 40 хвилин.
По закінченню цього часу, кашу з м’ясною тушонкою солимо, додаємо різні приправи. Вмикаємо режим «Підігрів» і ставимо таймер на 15 — 20 хвилин. Наша перлова каша з тушонкою в мультиварці готова. Готову страву розкладаємо порційно, за бажанням прикрашаємо свіжою зеленню. Подаємо на стіл зі свіжими або консервованими овочами.
За мотивами рецепта на сайті https://htopidkazhe.icu/