Пироги з капустою з дріжджового тіста в духовці
Пропоную приготувати капустяний пиріг із дріжджового тіста в духовці. Пироги з капустою — чудовий варіант смачної та бюджетної випічки. Капуста коштує копійки, а із зазначеної кількості інгредієнтів виходять два великих пироги.
Якщо капуста дісталася жорсткувата, видаліть жорсткі прожилки, трохи помніть нашатковану капусту і попередньо потушкуйте. Для більш ситної начинки додайте до капусти рубані варені яйця, відварені або обсмажені гриби, м’ясний фарш.
Капустяний пиріг із дріжджового тіста: покроковий рецепт
Інгредієнти для тіста:
- Борошно пшеничне — 600 г;
- Дріжджі — 1 велика ложка;
- Сіль — 1 маленька ложка;
- Яйце куряче — 1 штука;
- Рослинна олія — 70 г;
- Вода — 300 мл.
- 1 невеликий качан капусти;
- Олія рослинна — 0,7 склянки;
- 2 великі цибулини;
- Сіль — 10 грамів;
- Перець — за бажанням.
Як приготувати смачний пиріг із капустою в духовці
Замісіть дріжджове тісто з використанням усіх інгредієнтів або використовуйте хлібопічку для замісу. Хлібопекарські дріжджі залийте теплою водою і додайте трохи цукру.
У відерце хлібопічки насипте обов’язково просіяне борошно, сіль і влийте рослинну олію.
Розбийте одне яйце і влийте теплу воду.
Виберіть потрібну програму на хлібопічці для приготування тіста та увімкніть її.
Поки замішується тісто — приготуйте капустяну начинку для пирога. Тонко нашаткуйте її.
Посоліть і поперчіть капусту.
Наріжте очищену від лушпиння цибулю.
Розігрійте на сковорідці рослинну олію та обсмажте на ній нарізану цибулю.
Додайте обсмажену цибулю до капусти.
Ретельно перемішайте. Начинка для пирога готова.
Через 2 години тісто в хлібопічці підійшло.
Розділіть його на дві частини.
Трохи присипте дошку борошном і розкачайте половину тіста в пласт.
Покладіть капустяну начинку на середину пласта.
Зробіть ножем надрізи на тісті, не доходячи до начинки.
Красиво «заплетіть» пиріг: по черзі закривайте капустяну начинку смужками тіста.
Також приготуйте пиріг із другого шматка тіста.
На силіконовий килимок покладіть обидва пироги, накрийте їх рушником і дайте «піднятися».
Розігрійте духовку до 180 *С і випікайте капустяні пироги до готовності. Змастіть верх готової випічки шматочком вершкового масла і прикрийте пироги рушником, щоб «відпочили».
Наріжте капустяний пиріг на шматочки та їжте відразу, поки він теплий.
Використано матеріали сайта https://domopichka.icu/.