Skip to content

Menu

Архивы

  • Апрель 2025
  • Март 2025
  • Февраль 2025
  • Январь 2025
  • Декабрь 2024
  • Ноябрь 2024
  • Май 2024

Calendar

Апрель 2025
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
« Мар    

Рубрики

  • Дім і побут
  • Здоров'я
  • Кулінарні рецепти
  • Мода і стиль
  • Рецепти
  • Різне
  • Харчування

Copyright Київські розваги 2025 | Theme by ThemeinProgress | Proudly powered by WordPress

Київські розваги
Written by admin on 22.04.2025

Каша пшоняна з гарбузом на молоці рецепт

Рецепти Article

Каша пшоняна з гарбузом на молоці рецепт Чисту пшенку заливаємо на хвилини

Каша пшоняна з гарбузом — перша страва, яка спадає на думку, коли мова заходить про те, чого б смачного приготувати з гарбузом. Варити таку кашу можна по-різному: на воді або на молоці, зробити її в’язкою або розсипчастою, додавати або не додавати наповнювачі у вигляді фруктів, сухофруктів або горіхів. Загалом, варіантів тьма. Я пропоную класику: каша пшоняна з гарбузом на молоці. Рецепт простий, полегшувати процес приготування більше просто нікуди! Ідеально для початківців. Ми не будемо окремо доводити до готовності крупу, а потім гарбуз. Варити будемо все разом — це швидко і каша виходить смачною, в міру в’язкою з помітними і оку і на смак шматочками гарбуза. Плюс при такому способі варіння вам не потрібно буде стояти біля плити, стежачи за тим, щоб каша не пригоріла або не втекло молоко. Перемішувати вміст каструлі в процесі приготування також немає потреби. І зауважте, все це без найменшої шкоди для смаку!

Читать далееКижуч у вершковому соусі в духовці

  • крупа пшоняна — 200 г,
  • гарбуз (очищений) — 400 г,
  • молоко (1-2,5%) — 700 мл,
  • вода — 50 мл,
  • цукор — 2 ст. л. (або за смаком),
  • сіль — 3/4 ч. л.,
  • слив. олія — близько 50-70 г.

Як приготувати пшоняну кашу з гарбузом на молоці

У каструльку для варіння каші спочатку наливаємо воду (холодну), доводимо її до кипіння, після чого вливаємо молоко. Цей простий спосіб зведе до мінімуму ймовірність пригорання молока до дна каструльки.

Читать далееПироги з капустою з дріжджового тіста в духовці

Далі розчиняємо в молоці сіль і цукор. Нещільно прикриваємо каструльку кришкою і доводимо до кипіння на максимальному нагріванні.

Паралельно відміряємо потрібну кількість пшонки, перебираємо її (зазвичай це швидко, якщо крупа хороша, максимум трапляється 2-3 чорних крупинки на 1 ст.) і гарненько промиваємо до прозорої води. Чисту пшонку заливаємо на хвилини 3-5 окропом (це позбавить її гіркуватості і трохи зменшить час варіння), потім відкидаємо на друшляк і крупа готова до варіння.

Читать далееКурка з чорносливом у духовці рецепт

Тепер займемося гарбузом. Очищаємо її від шкірки, насіння і волокнистої частини. Нарізаємо шматочками бажаної величини. Якщо хочете, щоб гарбуз у каші залишився шматочками, нарізайте крупніше. Якщо вам більше до смаку, коли гарбуз у каші добре розварюється, ріжте дрібніше, можна навіть подрібнити його теркою. Я віддаю перевагу першому варіанту і нарізаю гарбуз брусками десь 1,5 на 2-2,5 см.

Щойно молоко закипає, вводимо в нього промиту крупу.

Читать далееКаша перлова в мультиварці з м'ясом

Даємо вмісту каструльки закипіти і додаємо гарбуз.

Помішуючи, доводимо до кипіння, після чого щільно закриваємо кришку та зменшуємо нагрів плити на середній або трохи менше середнього. Тобто при зачиненій кришці каша в каструлі має побулькувати і не збігати. Я свою плиту перемикаю в положення 3 (з 6-ти).

Читать далееПриготувати горбушу в духовці у фользі

Так каша має варитися близько 20-25 хв. Помішувати кашу або відкривати кришку, щоб просто зазирнути, не потрібно. За цей час рідина практично повністю випаровується, крупа повністю доходить до готовності, а гарбуз стає м’яким і навіть злегка розвареним.

Тепер вимикаємо плиту, але каструлю з кашею з неї не прибираємо. Кладемо в кашу масло, вимішуємо кашу і знову щільно закриваємо кришкою. Даємо їй постояти хвилин 30-40. За цей час повністю крупа повністю вбере залишки рідини, і каша набуде однорідної консистенції.

Подавати готову пшоняну кашу з гарбузом можна з добавками за смаком: шматочок вершкового масла, родзинки, яблуко, мед тощо.п.

Джерело інформації: https://romasblog.icu/

Related Posts:

  • Тісто на молоці для пиріжків
  • Тісто на молоці для пиріжків
  • Класичне харчо зі свинини
  • Торт медовий рецепт у домашніх умовах
  • Гарбуз запечений у духовці шматочками з цукром
  • Як приготувати кролика

Архивы

  • Апрель 2025
  • Март 2025
  • Февраль 2025
  • Январь 2025
  • Декабрь 2024
  • Ноябрь 2024
  • Май 2024

Calendar

Апрель 2025
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
« Мар    

Рубрики

  • Дім і побут
  • Здоров'я
  • Кулінарні рецепти
  • Мода і стиль
  • Рецепти
  • Різне
  • Харчування

Copyright Київські розваги 2025