Skip to content

Menu

Архивы

  • Апрель 2025
  • Март 2025
  • Февраль 2025
  • Январь 2025
  • Декабрь 2024
  • Ноябрь 2024
  • Май 2024

Calendar

Апрель 2025
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
« Мар    

Рубрики

  • Дім і побут
  • Здоров'я
  • Кулінарні рецепти
  • Мода і стиль
  • Рецепти
  • Різне
  • Харчування

Copyright Київські розваги 2025 | Theme by ThemeinProgress | Proudly powered by WordPress

Київські розваги
Written by admin on 22.04.2025

Курка з чорносливом у духовці рецепт

Рецепти Article

Курка з чорносливом у духовці рецепт Фаршируємо птицю фруктовим асорті

Курка, запечена з чорносливом у духовці, має багато варіантів приготування. Відрізняються рецепти інгредієнтами, що входять до складу начинки, а також приправами і способом термічної обробки. Так, птицю можна запекти у фользі або рукаві. А якщо любите хрустку курочку, готуйте її просто на деку.

Читать далееКижуч у вершковому соусі в духовці

Курка, запечена в духовці цілком із чорносливом

З чорносливом ідеально гармоніюють яблука, така начинка наситить курочку пікантними нотками смаку. Читаємо і запам’ятовуємо простий рецепт неймовірно смачної фаршированої птиці.

Інгредієнти:

  • куряча тушка;
  • чорнослив — 200 г;
  • яблука кислого сорту — 2-3 штуки;
  • сіль;
  • купаж мелених перців;
  • олія рафінована оливкова — 1-2 стіл. ложки.
Читать далееПироги з капустою з дріжджового тіста в духовці

На замітку! Олію оливи можете замінити майонезом.

Приготування:

  1. Підготуємо потрібні нам продукти.
  2. Промиємо і просушимо курячу тушку.
  3. Змастимо її олією рафінованою оливковою.
  4. Натремо птицю сіллю та сумішшю свіжомелених перців.
  5. Залишимо курочку на кілька годин, щоб вона промаринувалася.
  6. Промиємо яблучка, виріжемо серцевинки.
  7. Наріжемо яблука великого розміру часточками.
  8. Чорнослив заллємо водичкою на 10-15 хвилин, потім рідину зливаємо.
  9. Фаршируємо курку яблучними часточками і чорносливом.
  10. Зашиємо черевце або скріпимо зубочистками.
  11. Викладемо птицю на фольгу. Порада! Згорніть фольгу у 2 шари, тоді сік точно не витече в процесі термообробки птиці.
  12. Згортаємо фольгу.
  13. Зверху укутаємо птицю ще одним листом фольги.
  14. Поміщаємо курку в шафу для смаження, прогріту до температурного порога в 200 градусів.
  15. Запікаємо птицю одну годину.
  16. Потім знімемо верхній лист фольги. Поллємо птицю соком, що утворився, і повернемо її в духову шафу.
  17. Запікаємо курочку до рум’яної золотистого відтінку скоринки, поливаючи її соком час від часу. Готово!

Ароматна курочка з неймовірним смаком

А ось ще один рецепт курки, запеченої з яблуками та чорносливом. За ним ви можете готувати цілу курячу тушку або окремі її частини.

Читать далееКаша перлова в мультиварці з м'ясом

На замітку! Якщо у вас куряче м’ясо заморожене, розморожуйте його в кімнатних умовах.

Інгредієнти:

  • м’ясо курки — 1 кг;
  • яблучка — 2 штуки;
  • чорнослив — 0,2 кг;
  • зубки часнику — 3-4 штуки;
  • сік лимона — 2 стіл. ложки;
  • купаж спецій;
  • сіль.

Приготування:

  1. Промиємо і просушимо яблучка. Виріжемо серцевинки, яблука нашаткуємо середнього розміру шматочками.
  2. Чорнослив промиваємо і запарюємо в гарячій водичці.
  3. Зливаємо рідину, просушуємо чорнослив і нарізаємо.
  4. З’єднаємо яблука і чорнослив, розмішаємо.
  5. Промиємо курочку, обробимо на порційні шматки. Можна запікати ніжки, стегна, крила.
  6. Почистимо і пропустимо через «давилку» зубки часнику.
  7. З’єднаємо їх зі свіжовіджатим соком лимона.
  8. Введемо сіль, купаж спецій, розмішуємо.
  9. Змастимо маринадною сумішшю м’ясо.
  10. Викладемо м’ясо курки, чорнослив і яблука в рукав. Защиплемо його краї.
  11. Поміщаємо курку в холодну духову шафу.
  12. Прогріваємо його до температурного порогу в 180 градусів. Запікаємо м’ясо з фруктами 30-40 хвилин.
  13. Потім розріжемо рукав. Запікаємо страву ще десять хвилин, щоб птах набув скоринки.
  14. Готово! Подаємо курочку з будь-яким гарніром.

Доповнимо смак курки курагою

Усім вашим домочадцям сподобається курка, запечена з чорносливом і курагою. Завдяки меду птах вийде з красивою смачною скоринкою.

Інгредієнти:

  • куряча тушка;
  • яблука — 4 штуки;
  • чорнослив — 0,2 кг;
  • курага — 0,2 кг;
  • зубки часнику — 3-4 штуки;
  • мед рідкий — 2 стіл. ложки;
  • сіль;
  • купаж приправ;
  • майонез — 100 мл.
Читать далееКаша пшоняна з гарбузом на молоці рецепт

Порада! Щоб курочка стала більш соковитою, зробіть із чорносливу, кураги і яблук за допомогою блендера «фарш».

Приготування:

  1. Очистимо яблучка, виріжемо серцевинки.
  2. Наріжемо фрукти часточками.
  3. Також нарізаємо курагу, чорнослив.
  4. Змішуємо сухофрукти з яблучними часточками.
  5. Курячу тушку промиємо, просушимо і натремо майонезом і рідким медом, а також приправами, сіллю.
  6. Фаршируємо птицю фруктовим асорті.
  7. Очистимо зубки часнику і теж начинимо ними птицю.
  8. Скріпимо отвір зубочистками або зашиємо його ниткою.
  9. Прогріємо духову шафу до температури в 200 градусів.
  10. Курку викладемо на деко і відправимо в духовку.
  11. Знизимо температурний поріг жарочної шафи до 180 градусів.
  12. Запікаємо птицю сорок п’ять хвилин.
  13. Готово! Ось така рум’яна курка у нас вийшла.

Курка з чорносливом у духовці рецепт соком час від

Готуємо соковите та ніжне на смак філе

Читать далееПриготувати горбушу в духовці у фользі

Приготуйте філе курочки з чорносливом за цим рецептом. Воно виходить таким соковитим і ніжним, що буквально тане в роті.

Інгредієнти:

  • соус соєвий — 100 мл;
  • філе курочки — 0,5 кг;
  • чорнослив — 100 г;
  • зубки часнику — 2-3 штуки;
  • олія рафінована оливкова — 50 мл;
  • хмелі-сунелі — 1 стіл. ложка;
  • зернова гірчиця — 1 стіл. ложка;
  • сир — 0,1 кг.

Увага! Обережніше з сіллю, адже соус соєвий дасть достатню її кількість.

Приготування:

  1. Промиємо чорнослив і заллємо гарячою водичкою. Коли він розм’якшиться, зіллємо воду.
  2. Сир натремо.
  3. У миску вливаємо олію оливи, соус соєвий.
  4. Введемо хмелі-сунелі (можна й інші прянощі на ваш смак), додамо пропущені через прес зубки часнику.
  5. Розмішуємо маринадну суміш і поміщаємо в неї філе. Його спочатку слід промити та просушити.
  6. Маринуємо м’ясо півгодини.
  7. Потім виймаємо філе з маринаду і робимо в ньому «кишеньку». Вкладаємо в нього чорнослив.
  8. Сирну масу розділимо навпіл.
  9. Одну половину вкладаємо в «кишеньку».
  10. З листа фольги робимо човник.
  11. Викладаємо в неї філе.
  12. Поливаємо його залишками маринадної суміші.
  13. Прогріваємо шафу для смаження до температурного порогу в двісті градусів.
  14. Запікаємо філе з чорносливом хвилин двадцять.
  15. Потім посиплемо його сиром, що залишився, і повернемо в духовку.
  16. Коли сир розплавиться, страва готова.

З чорносливом можна курочку не тільки запікати, а й тушкувати. Гармонійно доповнить смак птиці соус. Ви можете приготувати сметанний або вершковий соус. Експериментуйте з прянощами та спеціями. І не забудьте про зелень. Готуйте із задоволенням і Смачного!

Ідею запозичено з сайта https://mamablogger.icu/.

Related Posts:

  • Як приготувати кролика
  • Класичне харчо зі свинини
  • Тісто на молоці для пиріжків
  • Тісто на молоці для пиріжків
  • Пиріг із капустою
  • Торт медовий рецепт у домашніх умовах

Архивы

  • Апрель 2025
  • Март 2025
  • Февраль 2025
  • Январь 2025
  • Декабрь 2024
  • Ноябрь 2024
  • Май 2024

Calendar

Апрель 2025
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
« Мар    

Рубрики

  • Дім і побут
  • Здоров'я
  • Кулінарні рецепти
  • Мода і стиль
  • Рецепти
  • Різне
  • Харчування

Copyright Київські розваги 2025