Курка з чорносливом у духовці рецепт
Курка, запечена з чорносливом у духовці, має багато варіантів приготування. Відрізняються рецепти інгредієнтами, що входять до складу начинки, а також приправами і способом термічної обробки. Так, птицю можна запекти у фользі або рукаві. А якщо любите хрустку курочку, готуйте її просто на деку.
Курка, запечена в духовці цілком із чорносливом
З чорносливом ідеально гармоніюють яблука, така начинка наситить курочку пікантними нотками смаку. Читаємо і запам’ятовуємо простий рецепт неймовірно смачної фаршированої птиці.
Інгредієнти:
- куряча тушка;
- чорнослив — 200 г;
- яблука кислого сорту — 2-3 штуки;
- сіль;
- купаж мелених перців;
- олія рафінована оливкова — 1-2 стіл. ложки.
На замітку! Олію оливи можете замінити майонезом.
Приготування:
- Підготуємо потрібні нам продукти.
- Промиємо і просушимо курячу тушку.
- Змастимо її олією рафінованою оливковою.
- Натремо птицю сіллю та сумішшю свіжомелених перців.
- Залишимо курочку на кілька годин, щоб вона промаринувалася.
- Промиємо яблучка, виріжемо серцевинки.
- Наріжемо яблука великого розміру часточками.
- Чорнослив заллємо водичкою на 10-15 хвилин, потім рідину зливаємо.
- Фаршируємо курку яблучними часточками і чорносливом.
- Зашиємо черевце або скріпимо зубочистками.
- Викладемо птицю на фольгу. Порада! Згорніть фольгу у 2 шари, тоді сік точно не витече в процесі термообробки птиці.
- Згортаємо фольгу.
- Зверху укутаємо птицю ще одним листом фольги.
- Поміщаємо курку в шафу для смаження, прогріту до температурного порога в 200 градусів.
- Запікаємо птицю одну годину.
- Потім знімемо верхній лист фольги. Поллємо птицю соком, що утворився, і повернемо її в духову шафу.
- Запікаємо курочку до рум’яної золотистого відтінку скоринки, поливаючи її соком час від часу. Готово!
Ароматна курочка з неймовірним смаком
А ось ще один рецепт курки, запеченої з яблуками та чорносливом. За ним ви можете готувати цілу курячу тушку або окремі її частини.
На замітку! Якщо у вас куряче м’ясо заморожене, розморожуйте його в кімнатних умовах.
Інгредієнти:
- м’ясо курки — 1 кг;
- яблучка — 2 штуки;
- чорнослив — 0,2 кг;
- зубки часнику — 3-4 штуки;
- сік лимона — 2 стіл. ложки;
- купаж спецій;
- сіль.
Приготування:
- Промиємо і просушимо яблучка. Виріжемо серцевинки, яблука нашаткуємо середнього розміру шматочками.
- Чорнослив промиваємо і запарюємо в гарячій водичці.
- Зливаємо рідину, просушуємо чорнослив і нарізаємо.
- З’єднаємо яблука і чорнослив, розмішаємо.
- Промиємо курочку, обробимо на порційні шматки. Можна запікати ніжки, стегна, крила.
- Почистимо і пропустимо через «давилку» зубки часнику.
- З’єднаємо їх зі свіжовіджатим соком лимона.
- Введемо сіль, купаж спецій, розмішуємо.
- Змастимо маринадною сумішшю м’ясо.
- Викладемо м’ясо курки, чорнослив і яблука в рукав. Защиплемо його краї.
- Поміщаємо курку в холодну духову шафу.
- Прогріваємо його до температурного порогу в 180 градусів. Запікаємо м’ясо з фруктами 30-40 хвилин.
- Потім розріжемо рукав. Запікаємо страву ще десять хвилин, щоб птах набув скоринки.
- Готово! Подаємо курочку з будь-яким гарніром.
Доповнимо смак курки курагою
Усім вашим домочадцям сподобається курка, запечена з чорносливом і курагою. Завдяки меду птах вийде з красивою смачною скоринкою.
Інгредієнти:
- куряча тушка;
- яблука — 4 штуки;
- чорнослив — 0,2 кг;
- курага — 0,2 кг;
- зубки часнику — 3-4 штуки;
- мед рідкий — 2 стіл. ложки;
- сіль;
- купаж приправ;
- майонез — 100 мл.
Порада! Щоб курочка стала більш соковитою, зробіть із чорносливу, кураги і яблук за допомогою блендера «фарш».
Приготування:
- Очистимо яблучка, виріжемо серцевинки.
- Наріжемо фрукти часточками.
- Також нарізаємо курагу, чорнослив.
- Змішуємо сухофрукти з яблучними часточками.
- Курячу тушку промиємо, просушимо і натремо майонезом і рідким медом, а також приправами, сіллю.
- Фаршируємо птицю фруктовим асорті.
- Очистимо зубки часнику і теж начинимо ними птицю.
- Скріпимо отвір зубочистками або зашиємо його ниткою.
- Прогріємо духову шафу до температури в 200 градусів.
- Курку викладемо на деко і відправимо в духовку.
- Знизимо температурний поріг жарочної шафи до 180 градусів.
- Запікаємо птицю сорок п’ять хвилин.
- Готово! Ось така рум’яна курка у нас вийшла.
Готуємо соковите та ніжне на смак філе
Приготуйте філе курочки з чорносливом за цим рецептом. Воно виходить таким соковитим і ніжним, що буквально тане в роті.
Інгредієнти:
- соус соєвий — 100 мл;
- філе курочки — 0,5 кг;
- чорнослив — 100 г;
- зубки часнику — 2-3 штуки;
- олія рафінована оливкова — 50 мл;
- хмелі-сунелі — 1 стіл. ложка;
- зернова гірчиця — 1 стіл. ложка;
- сир — 0,1 кг.
Увага! Обережніше з сіллю, адже соус соєвий дасть достатню її кількість.
Приготування:
- Промиємо чорнослив і заллємо гарячою водичкою. Коли він розм’якшиться, зіллємо воду.
- Сир натремо.
- У миску вливаємо олію оливи, соус соєвий.
- Введемо хмелі-сунелі (можна й інші прянощі на ваш смак), додамо пропущені через прес зубки часнику.
- Розмішуємо маринадну суміш і поміщаємо в неї філе. Його спочатку слід промити та просушити.
- Маринуємо м’ясо півгодини.
- Потім виймаємо філе з маринаду і робимо в ньому «кишеньку». Вкладаємо в нього чорнослив.
- Сирну масу розділимо навпіл.
- Одну половину вкладаємо в «кишеньку».
- З листа фольги робимо човник.
- Викладаємо в неї філе.
- Поливаємо його залишками маринадної суміші.
- Прогріваємо шафу для смаження до температурного порогу в двісті градусів.
- Запікаємо філе з чорносливом хвилин двадцять.
- Потім посиплемо його сиром, що залишився, і повернемо в духовку.
- Коли сир розплавиться, страва готова.
З чорносливом можна курочку не тільки запікати, а й тушкувати. Гармонійно доповнить смак птиці соус. Ви можете приготувати сметанний або вершковий соус. Експериментуйте з прянощами та спеціями. І не забудьте про зелень. Готуйте із задоволенням і Смачного!
Ідею запозичено з сайта https://mamablogger.icu/.