Written by admin on 07.11.2024
Салат заманіха з помідорів і перцю — зимова закуска зі списку маст-хев
Кулінарні рецепти Article
Коли за вікном зима і хочеться овочів, на допомогу приходять літні заготовки. Одна з них — аджика «Заманіха». Поєднання гостроти і м'якості в цій закусці не залишить байдужим нікого. Салат «Заманіха» з помідорів і перцю потребує зусиль при підготовці, але смак буде гідною нагородою. А приємним доповненням стане можливість використовувати заготовку як соус до пасти або м'яса.
Доречі, зараз більш актуальним буде рецепт пирога з кислого молока в мультиварці. Адже восени свіжі овочі консервувати ніхто не буде.
Інгредієнти
На 5 півлітрових банок:
- помідори — 3 кг;
- болгарський перець — 1 кг;
- гострий перець — 4 шт.;
- Часник — 4 великих головки;
- олія рослинна — 100 мл;
- сіль — 4 столових ложки;
- цукор — 1/2 склянки;
- оцет 6% — 1 столова ложка;
При приготуванні використовувалися:
- блендер;
- плита електрична;
- каструля;
- дошка і ніж для різання овочів;
- чайник з окропом;
- банки по 0,5 літра для зберігання.
Покроковий процес приготування
- Пропустити через м'ясорубку або блендер.
- Отриману масу викласти в каструлю, додати олію, сіль, цукор і оцет. Варити на повільному вогні за температури 100-120 градусів 1 годину, іноді помішуючи.
- У цей час очистити часник від лушпиння.
- Перець болгарський і гострий розрізати, видалити квітконіжку і вийняти насіння.
- Пропустити перець і часник через м'ясорубку або блендер.
- Додати до варених томатів, перемішати і варити ще 20 хвилин.
- Розкласти закуску по банках і дати охолонути.
Рекомендації
- Якщо ви великий любитель гострого, додайте кілька перчиків чилі.
- Соняшникову олію можна замінити на кокосову.
- Якщо планується тривале зберігання, банки перед закладкою потрібно простерилізувати.