Чи можна заморожувати макарони
Макарони — дуже популярна страва, яку можна приготувати буквально за десять хвилин. Але іноді немає навіть такого короткого часу. Рішенням проблеми стане заморожування пасти в морозильній камері. Для цього потрібно дотримуватися кількох правил, як і для нагетсів. Тільки тоді паста вийде смачною.
Не варіть макарони до кінця
Не варто доводити пасту до повної готовності. Інакше вони стануть дуже м'якими під час розігрівання. Залиште продукти злегка сирими. Тоді вони дійдуть до ідеального стану в мікрохвильовій печі.
Особливо смачною страва виходить після додавання невеликої кількості соусу.
Користуйтеся кількома контейнерами
Розподіліть макарони по декількох пластикових контейнерах перед заморожуванням. Ще один спосіб — викласти пасту на поверхню дерев'яної дошки, застеленої пекарським пергаментом. Зверху можна збризнути пасту невеликою кількістю рослинної олії. Дрібні макарони (павутинку тощо) укладають рівним шаром. Тим часом спагеті згортають у гнізда. Завдяки такому способу зберігання вони займають менше місця. Після попереднього заморожування складіть продукти в одну велику тару і знову поверніть у морозильну камеру.
До речі, ви можете одночасно заморозити соус. Для нього добре підходять кубики для льоду.
Розігрів
Заморожені макарони гріють у мікрохвильовій печі. Розподіліть їх таким чином, щоб вони займали один шар. Ця порада забезпечить рівномірне прогрівання.
Якщо грієте пасту на плиті, просто покладіть її на сковороду з гарячим соусом.