Форель у духовці в фользі з овочами
Рецепт форелі з овочами в духовці
Готувати форель у духовці можна в рукаві для запікання, або без нього. Якщо не використовувати фольгу, риба покриється красивою рум’яною скоринкою, але може вийти трохи сухою. Можна запікати цілу тушку або відразу порізати її на порційні шматки.
- Видалити голову риби і нутрощі, промити, висушити.
- Половину лимона нарізати тонкими скибочками.
- Деко застелити фольгою, розкласти часточки лимона.
- На одному боці риби зробити глибокі надрізи, посипати сіллю, полити соком лимона.
- Усі овочі дрібно порізати, змішати, приправити сушеним базиліком.
- Овочевий фарш викласти всередину риби, покласти гілочки кропу.
- Обернути рибу фольгою, запікати 40 хвилин за температури 180 градусів.
Щоб вийшла рум’яна скоринка, можна прибрати фольгу за 5 хвилин до закінчення запікання.
На гарнір до риби можна подати рис, відварну або запечену картоплю, овочі-гриль. Запікати можна і цілу рибу разом із головою, тільки потрібно видалити зябра.
Форель, запечена з овочами, в мультиварці: покроковий рецепт
Риба в мультиварці виходить дуже соковитою, дієтичною. З фореллю поєднуються практично будь-які свіжі або заморожені овочі. З невеликої кількості продуктів можна приготувати вечерю для всієї родини.
- філе форелі — 350 г;
- морква — 1 шт.;
- біла частина цибулі-порею — 50 г;
- кабачок — 1 шт.;
- помідори свіжі — 2 шт.;
- перець болгарський — 1 шт.;
- стручкова квасоля — 200 г;
- олія рослинна — 35 мл;
- сушений чебрець і базилік;
- сіль, суміш чорного, білого та рожевого перцю.
- Встановити режим «випічка» або «смаження», розігріти в чаші олію.
- Овочі порізати соломкою, квасолю розрізати на 2-3 частини.
- Пожити в чашу цибулю і моркву, обсмажувати 10 хвилин.
- Додати перець і квасолю, готувати ще 2-3 хвилини. Помідор очистити від шкірки, натерти на тертці.
- Форель порізати невеликими шматочками, покласти до овочів.
- Додати кабачок і томатну масу.
- Посолити, поперчити, приправити травами. Закрити кришку, готувати в режимі «тушкування» 40 хвилин.
До страви можна подати домашні сухарики з житнього або білого хліба, соус зі сметани зі свіжою зеленню і тертим сиром.
Форель з овочами — повноцінна, легка і смачна вечеря для всієї родини, експериментувати з овочевою начинкою, приправами, соусами і гарнірами можна нескінченно.