Компот із вишні та яблук на зиму
Влітку намагаюся зробити якомога більше найрізноманітніших заготовок. Сьогодні ділюся рецептом компоту з вишні та яблук на зиму. Виходить смачний і ароматний напій з легкою кислинкою і яблучно-вишневим смаком.
Вишня у мене великих сортів, вона дуже соковита і в ній немає сильної кислоти. Аромат незрівнянний. Яблуко можна використовувати різних сортів, як ранні — так і пізні. Компоти я готую без стерилізації, заливаю окропом один раз. Завдяки додаванню лимонної кислоти, вони чудово зберігаються. Кількість інгредієнтів розрахована на 1 літрову баночку компоту. Спробуйте приготувати, дуже смачно.
Інгредієнти
- Яблуко — 1 штука (середнього розміру)
- Вишня — 100 грам
- Цукор — 3 столові ложки
- Лимонна кислота — на кінчику ножа
- Окріп — 1 літр
Як приготувати смачний компот із вишні та яблук на зиму
Яблуко помити, вирізати насіннєву коробку. Нарізати на середні шматочки. За бажанням яблуко можна очистити від шкірки. Викласти їх у глибоку тарілку і залити окропом, залишити на 5 хвилин, потім воду злити. Ця процедура потрібна, для того, щоб компот добре зберігався.
Ягоду вишні помити, відібрати тільки щільні плоди і обсушити на паперовому рушнику.
У підготовлену, заздалегідь простерилізовану банку викласти вишню з кісточкою.
Додати шматочки яблука.
Всипати цукор і додати лимонну кислоту на кінчику ножа. Кількість цукру можна регулювати під свій смак. Якщо любите компоти покисліші — додайте 2 ст. л.л. цукрового піску.
Залити крутим окропом і одразу закатати простерилізованою (або прокип’яченою) бляшаною кришкою. Обов’язково прибрати під «шубу» до повного охолодження, перевернувши банку кришкою вниз. Я прибираю на добу.
Зберігати компот у погребі.
Смачного!
За матеріалами https://homeworld.icu/